Лідери "Великої сімки" (G7) під час саміту в неділю, 26 червня, пожартували з фотографій президента рФ путіна, на яких той був в образі "сильного чоловіка" – з голим торсом і верхи на коні.

Відповідне відео опублікувало агентство AFP, передає «Фокус».

Зокрема, лідери G7, Великобританії, Канади, Німеччини, Франції, Італії, Японії, США та ЄС пожартували, чи варто їм роздягатися, щоби бути схожими на Путіна на його відомих фото.

"Залишити піджаки чи зняти? Чи можемо ми роздягтися?" – жартома запитав прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон перед початком переговорів у Баварії.

Своєю чергою керівник канадського уряду Джастін Трюдо запропонував дочекатися офіційного знімка перед тим, як роздягатися, проте Джонсон заперечив: "Ми повинні показати, що ми крутіші за Путіна".

"Ми збираємося влаштувати показ верхової їзди з голим торсом", – сказав Трюдо, маючи на увазі відому фотографію Путіна, датовану 2009 роком.
"Верхова їзда – це чудово", – сказала президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, після чого прем'єр Британії зазначив, що лідерам G7 варто "показати грудні м'язи".

Після жартів журналістів закликали залишити приміщення для того, щоб переговори розпочалися.

Нагадаємо, лідери країн "Великої сімки" у підсумковій заяві саміту мають намір оголосити про своє зобов’язання надавати безстрокову підтримку Україні для її захисту проти російської агресії.