Президент України Володимир Зеленський призначив Руслана Запаранюка головою Чернівецької обласної державної адміністрації замість Сергія Осачука.

Про це повідомляє сайт президента.

Глава держави підписав відповідні укази № 485/2022 та № 486/2022.

Під час зустрічі в Офісі Президента Володимир Зеленський висловив переконання, що знання регіону та його специфіки допоможе Руслану Запаранюку успішно реалізувати поставлені перед ним завдання.

«В умовах воєнного стану через повномасштабне вторгнення РФ пріоритетом для держави є злагоджена робота митниці, що не перешкоджає руху гуманітарних вантажів, облаштування пунктів пропуску на державному кордоні, надання соціальних послуг тимчасово переміщеним особам, які були вимушені виїхати з регіонів України, де ведуться бойові дії, тощо», – йдеться у повідомленні на сайті президента.

Нагадаємо, 1 червня стало відомо, що правоохоронці викрили заступника голови Чернівецької обласної адміністрації на махінаціях з гуманітарною допомогою.

14 червня Кабінет міністрів погодив звільнення Сергія Осачука з посади голови Чернівецької ОДА.

Також нагадаємо, 9 липня Зеленський звільнив Геннадія Лагуту з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації та призначив Дмитра Бутрія тимчасово виконуючим обов’язки.

21 травня президент звільнив Олександра Павлюка з посади голови Київської обласної державної адміністрації та призначив Олексія Кулебу.

Раніше, 2 березня, Зеленський звільнив з посади очільника Одеської ОДА Сергія Гриневецького, призначивши на цю посаду полковника Збройних сил України Максима Марченка.

Також 2 березня президент звільнив з посади голови Черкаської ОДА  Олександра Скічка, натомість призначив генерал-майора Ігоря Табурця, який тривалий час працював у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Довідково.

Руслан Запаранюк народився 1974 року в с. Нижні Станівці Чернівецької області. У 1997-му закінчив Чернівецький державний університет ім. Ю. Федьковича (спеціальність «фізик, викладач»), у 2003 році – Чернівецький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету (спеціальність «економіст з обліку та аудиту»).

Працював на різних посадах у фінансовому секторі Чернівецької області. Із липня 2014 року до цього часу – начальник філії Чернівецького обласного управління АТ «Державний ощадний банк України».