У Кремлі обговорюють можливість введення воєнного стану і заборони виїзду чоловіків за кордон, а звернення президента рФ путіна до Федеральних зборів 30 вересня буде проведено за аналогією з 2014 роком.

Про це з посиланням на російське видання "Верстка" повідомляє "Медуза".

За даними джерел "Верстки" у парламенті рФ, звернення путіна до Федеральних зборів 30 вересня буде проведено за аналогією з 2014 роком, коли Росія незаконно анексувала Крим.

Це означає, що депутатів і сенаторів, найімовірніше, зберуть у Георгіївській залі Кремля, путін звернеться до них за підсумками проведених "референдумів" на окупованих територіях, потім має бути підписання "договору" про "приєднання" цих територій. Можливий також варіант, що путін приїде до Держдуми.

Також зараз у Кремлі обговорюється можливість введення воєнного стану. За словами співрозмовників видання, це станеться в тому випадку, якщо Україна продовжить атакувати так звані "приєднані території", тобто окуповані рФ території України, на яких будуть сфабриковані "референдуми" про приєднання до росії.

План запровадити воєнний стан два джерела, близькі до Кремля, називали "небажаним, але можливим".

Крім того, за словами одного з них, заборону на виїзд із росії чоловіків, які підлягають призову, може бути оголошено ще до звернення президента, оскільки влада оцінює потік чоловіків, які виїжджають із країни, як такий, що "викликає тривогу".

На початку тижня цей план буде обговорюватися президентом і представниками парламенту та уряду рФ, тоді й буде остаточно сформульовано рішення.

Нагадаємо, 21 вересня президент рФ путін оголосив часткову мобілізацію.

Офіційно планується призвати 300 тисяч резервістів. Пізніше з'ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, який дає змогу Міноборони країни призвати на війну мільйон людей.

21 вересня у російських містах після оголошеної часткової мобілізації пройшли протести. За даними правозахиників, поліція затримала щонайменше 1 176 людей. В Москві та Воронежі затриманим почали видавати повістки до військкоматів.