Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народної депутатки, членкині партії «За майбутнє» Ірини Констанкевич, якій інкримінують недостовірне декларування. Вона не вказала орендовану квартиру в Києві.

Про це повідомляє пресслужба САП, передає «Слово і діло».

«11 січня 2023 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт про обвинувачення чинного нардепа в умисному внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік», – інформує відомство.

Слідством, яке розпочато за матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції, встановлено, що у декларації за 2020 рік народний депутат не вказала квартиру в Печерському районі Києва вартістю близько 2,5 млн грн. Це житло перебувало у неї в оренді протягом 2020-2021 років.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом нардепкам Ірині Констанкевич та Маргариті Шол. За версією слідства, вони не вказали орендовані квартири в Печерському районі Києва вартість 2,5 і 5 млн грн відповідно.

Як встановило НАЗК, нардепка Констанкевич не вказала у декларації квартиру в Києві, яка була в неї в оренді на підставі договорів від 29 і 31 серпня 2019 року та 30 листопада 2020 року. Сама депутат пояснила, що нібито користувалася цією квартирою періодично протягом 2020 року менше 183 днів і лише під час виконання депутатських повноважень.

Однак НАЗК це пояснення не врахувало. У Нацагентстві зазначили, що депутатка навіть отримувала компенсацію з державного бюджету за оренду цієї квартири.