Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Кирила Тимошенка із посади заступника керівника Офісу президента у зв’язку з поданою заявою.

Указ про звільнення Тимошенка від 23 січня уже опубліковано на сайті Офісу президента.

Як повідомляє з посиланням на джерела в Офісі президента та керівництві партії «Слуга народу» видання «Бабель», Тимошенко може очолити одну з обласний військових адміністрацій. 

На місце Тимошенка розглядають голову Київської ОВА Олексія Кулебу. У 2020 році він очолив департамент КМДА з питань благоустрою, потім став заступником мера Києва Віталія Кличка, після цього очолив Київську обласну державну адміністрацію, а нині очолює ОВА.

Крім того, як повідомляє «Українська правда», у відставку підуть очільники ОВА Сумської, Дніпропетровської, Запорізької і Херсонської областей.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року журналісти BIHUS info повідомили, що заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко їздить на позашляховику "Chevrolet Tahoe", який компанія "General Motors" передала Україні для вивезення громадян із зони бойових дій і гуманітарних місій.

Також у січні 2023 року стало відомо, що фірма, близька до Тимошенка, заробила під час війни 171,7 млн грн на підрядах з державного бюджету.