Вчора, 11 листопада, під міською радою Ківерець відбувся громадський пікет, з вимогою спрямувати кошти на допомогу ЗСУ, про що розповіла активістка Наталія Холявінська.

Що змусило ківерчан звернутись із вимогами до міських чиновників та чого вони хочуть домогтися, в етері ГІТу поділилась небайдужа громадянка.

Пані Наталія зауважила, що це вже 4 пікет в підтримку всеукраїнської акції «Гроші на ЗСУ».

З її слів, раніше активістам вдалось потрапити до кабінету міського голови, проте чітких відповідей на свої питання тоді не отримали, що мотивувало їх зібрати вчорашній пікет.

«Ми вийшли знову показати, що будемо боротись і надалі за те, щоб в громаді шукали гроші на допомогу Збройним силам України. Оскільки ПДФО військових забрано з бюджетів, сьогодні чиновники акцентують увагу на тому, що тепер не зможемо допомагати», — повідомила Холявінська.

Наостанок Ківерчанка наголосила, що в громаді є кошти:

«Є програми, які залиті величезними сумами, мільйонними, які маємо сьогодні переглянути, призупинити на час війни і таки виділяти на Збройні сили України. Ми будемо громадою контролювати ці програми. Зараз будуть прийняті місцеві бюджети, тому ми наголошуємо, що громада готова опрацьовувати ці програми, контролювати і впливати на їх витрати».

Більше про позицію та вимоги громади Ківерець, дивіться у відео: