Сьогодні, 23 листопада, в багатьох країнах світу відзначають День подяки. В Україні пропонують запровадити його державним святом. Задля цього у Верховній Раді був створений законопроєкт №9574.

Про причини такої пропозиції в етері Громадського інтерактивного телебачення розповів помічник-консультант депутата України Георгія Мазурашу Микола Гунько.

За його словами, в суспільстві явище подяки треба затвердити на загальнонаціональному рівні.

«По-перше: ми, українці, любимо дякувати рідним, близьким, Богу — це нормально, бо багато християн живе. Тому хочеться , щоб це стало таким же національним святом, як і в Сполучених Штатах. Друга причина — на тлі російської агресії ми розуміємо, що США — це та країна, з якою нам життєво важливо дружити, знаходити щось спільне», — зазначив помічник нардепа.

Зі слів Миколи Гунька, законопроєкт нині зареєстрований на сайті Верховної Ради та проходить Комітети. Він додає: є зауваження, зокрема через пропозицію зробити цей день вихідним:

«Є переживання через те, що буде навантаження на інші дні для тих людей, які працюють. Це можливо, але, я думаю, плюсів набагато більше, якщо ми впровадимо це свято і будемо дякувати».

Детальніше про цю ініціативу дивіться у ВІДЕО: