6 листопада о 17:15 в одному з населених пунктів Київської області від вибуху гранати загинув 39-річний чоловік. Він працював помічником генерала Валерія Залужного, головнокомандувача ЗСУ

Про це Еспресо повідомило поінформоване джерело, подібну інформацію наводить Національна поліція. За інформацією поліції вибух стався у селі Чайки «внаслідок необережного поводження з боєприпасами». Загинув 39-річний військовослужбовець, його 13-річний син тяжко поранений, його шпиталізували.

Водночас наші джерела повідомляють із посиланням на дружину, що чоловік прийшов з подарунками на день народження. При відкритті одного з них стався вибух. Ймовірно, це була коробка з пляшкою та чарками.

Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний вже висловився з приводу трагедії.

 «Невимовний біль і важка втрата для Збройних Сил України і для мене особисто. Сьогодні за трагічних обставин у свій День народження у родинному колі загинув мій помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков. В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині «, - написав пан Залужний у своєму телеграм-каналі.

Згодом цю інформацію прокоментували в МВС.

 «За тією інформацією, яка надійшла від поліції та слідчо-оперативної групи, що прибула на місце виклику, це був підрив внаслідок необережного поводження з боєприпасом», - повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ Мар’яна Рева в етері телеканалу «Еспресо».

За її словами, розпочато досудове розслідування за фактом загибелі людини а також за ст. 263 ККУ «Незаконне поводження з боєприпасами «.

 «Всі обставини будуть вивчені ретельно та об'єктивно. Зараз інформація надходить в режимі реального часу, тому потрібно дати можливість слідчим попрацювати, зібрати доказову базу, провести всі експертизи, опитування в рамках досудового розслідування. Тоді ми будемо мати об'єктивну картину. 13-річний син за нашими даними зазнав тяжких ушкоджень та перебуває під наглядом лікарів», - додала речниця МВС.