У світлі останніх подій, після звільнення генерала Хоренка з посади командувача ССО, знову говорять про те, що між Офісом Президента та Генштабом напружені стосунки.

Нагадаємо: сьогодні з'явилась інформація про те, що нібито міністр оборони Рустем Умеров вніс клопотання на Ставку Верховного Головнокомандувача про звільнення Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Кому може бути вигідна така ситуація та що відбувається між Генштабом та ОП, в етері Громадського інтерактивного телебачення обговорили з координатором руху «Простір свободи» Тарасом Шамайдою.

«Будь-які конфлікти всередині України та розкол між військовим і політичним керівництвом вигідний, перш за все, росії», — сказав Шамайда.

Він зазначив, що не знає наскільки дружні стосунки між Генштабом та Офісом Президента. Проте сама роль, яку нині виконує ОП, перетворившись у центр влади — є ненормальною.

«Цей орган, якого немає в конституції, не має сенсу в системі виконавчої та законодавчої влади, потрібен, як п'яте колесо возові», — звернув увагу Тарас.

З його слів, він вважає ненормальним, що самі представники правлячої партії замість того, щоб бути разом зі своїм урядом, погодились на роль виконавців вказівок з Банкової. В свою чергу це заохочує систему, коли зайва система в структурі державної влади починає втручатися у всі питання.

«Ми стали свідками того, що посадовці Офісу Президента вказують головнокомандувачу Залужному, що йому писати, казати і робити. Такі речі нажаль мають місце і вони неприпустимі», — додав він.

Наостанок чоловік висловив свої очікування:

«Сподіваюсь, що здорового глузду у президента і цілому у української влади вистачить, щоб не переходити якихось меж і розуміти, що Залужний є людиною, яка користується колосальним авторитетом у військ і народу, є професіоналом».

Докладніше про це дивіться у відео: