Останні події, щодо втручання владних структур у справи військової, підсвітили їх розбіжності та змусили знову звернути увагу на політичну вагу, яку зараз має Офіс Президента. Не будучи органом управління, ця структура перебрала на себе багато функцій, які не мала б виконувати.

Про те, як можна позбавити ОП цих повноважень та зменшити його вплив, в етері Громадського інтерактивного телебачення поговорили з координатором руху «Простір свободи» Тарасом Шамайдою.

Громадський діяч зазначив, що ця проблема при різних президентах.

«Оптимально це можна було б зробити, встановивши законодавчо дуже чіткі обмеження. Наприклад: ухвалити закон про забезпечення діяльності Президента України, де чітко розписати що можна і не можна його дорадчим службам», — запропонував пан Тарас.

Проте він зауважив, що ті люди, які добровільно виконують тіньові вказівки Банкової, такий закон не ухвалять.

Наостанок Шамайда звернув увагу:

«Очевидно, що це мають розуміти люди — демократія не передбачає, що повинен бути якийсь "цар" або ж дивний орган "при царі", який всім керує. Повинні виконуватись норми Конституції навіть під час воєнного стану. Тобто парламент повинен займатись законом, Уряд — управлінням, Генштаб — керівництвом військами, всі разом — працювати на спільну перемогу, а Офіс має забезпечувати діяльність Президента України».