Розпочався опалювальний сезон, всі готуються до важкої воєнної зими.

Про те, що зараз відбувається в енергетиці України, в якому вона стані, чи підготовлена до воєнних викликів та зимового сезону, в прямому етері ГІТу розповів ветеран російсько-української війни, радник Центру стратегічних досліджень Костянтин Ільченко.

За його словами, від збалансованості енергетики та якості наданих послуг населенню залежить наше життя. Ціна за один кіловат електроенергії формує ціни в магазинах, на ринках, на АЗС, а собівартість впливає на розмір пенсій та наших зарплат. Експерт переконаний, що "енергетика може зробити українців або щасливими, або нещасними". Сьогодні ми, – каже він, – нещасні, бо що успішна енергонезалежна Україна нікому непотрібна.

«На жаль, «зелена влада» повторює шлях попередників, які починаючи з Кравчука просто методично знищували економіку України та вугільну галузь», – наголосив експерт.

Костянтин Ільченко переконаний що, українська енергетична система відіграє дуже серйозну роль в політичному сенсі для росії та в економічному – для Ахметова.

«росія нищить нас та робить неспроможними протистояти їй через енергетику, а Ахметов просто паразитує на державному секторі енергетики», –  зазначив радник Центру стратегічних досліджень.

Деталі дізнавайтеся у ВІДЕО: