Про те, як олігарх Ігор Коломойський з партнерами заробляли на "Укрнафті" і в якому стані держава передала компанію в управління Міноборони в Інтерв'ю Бізнес  Цензор розповів керівник компанії Сергій Корецький.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року найбільша нафтовидобувна компанія ПАТ "Укрнафта" та найбільший НПЗ - ПАТ "Укртатнафта", які в різних долях належали групі Приват Ігоря Коломойського, але управлялися ним, були передані в управління Міністерства оборони до завершення воєнного стану.

Після цього у "Укрнафті" та в "Укртатнафті" було змінено склад наглядових рад. А новим керівником компаній було призначено ексгендиректора мережі WOG Сергія Корецького.

В інтерв'ю  Сергій Корецький розповів, в якому стані отримав підприємства, який обсяг податків вони заборгували перед бюджетом, що сталося із сотнями тисяч тонн нафти та нафтопродуктів на мільярди гривень і до чого тут афілійовані з Ігорем Коломойським компанії.

- Обшуки СБУ та БЕБ за місцем проживання Ігоря Коломойського – це результат ініційованої новим керівництвом перевірки компаній "Укрнафта" та "Укртатнафта"?

- Ні, аудит компаній ще не не завершений. Перевірка Державної аудиторської служби триває.

- До речі, як правильно називати Ігоря Коломойського: колишній акціонер, чи тимчасово колишній акціонер "Укрнафти" та "Укртатнафти"?

- Акціонери, які були до моменту рішення про передачу компаній в управління Міноборони.

- СБУ повідомляла, що обшуки стосуються розслідування схем на 40 млрд грн (розтрата нафтопродуктів та несплата податків). Уточніть, про які епізоди і роки йдеться?

- Коректно буде, якщо це будуть коментувати правоохоронні органи. На момент призначення мене на посаду директора на підприємстві уже була відкрита кримінальна справа детективами Бюро економічної безпеки. Наскільки мені відомо, то обшуки проходили в рамках цієї справи.

- Також БЕБ повідомило про підозру в.о. першого заступника голови правління "Укртатнафти" у справі про несплату акцизного податку на 605,9 млн грн. Також є ще інформація про несплату компанією ПДВ на більш як 2 млрд грн в першій половині 2022 року.

- Коли я прибув на ПАТ "Укртатнафта", щоб приступити до виконання обов’язків директора, то дізнався, що на підприємстві відсутній облік. Немає ні первинних документів, ні серверів. Але гравці ринку, які на початку минулого року купували в "Укртатнафти" нафтопродукти, проінформували про не виписані накладні з ПДВ на суму більше, ніж 2 млрд грн. Справу про акциз я знаю більше. Колишній перший заступник керівника "Укртатнафти" пан Руслан Ляпка проінформував мене, коли передавав справи.

- Після того, як прийшли правоохоронці?

- Нова команда почала сплачувати заборгованість по акцизу ще в грудні. Пояснюю, звідки взявся цей борг. За результатами декларування акцизного податку за січень 2022 року "Укртатнафта" мала сплатити 1,055 млрд грн акцизного збору. У період з лютого 2022 року та до 2-го листопада 2022 року включно з цієї суми було сплачено менше половини - 489,8 млн грн. Тобто, борг "Укртатнафти" на листопад складав 566 млн грн. Перший платіж з моменту передачі акцій під контроль Міністерства оборони підприємство здійснило 8 грудня 2022 року. Всього за грудень минулого року компанія перерахувала до бюджету 465,2 млн грн. Ще 66,5 млн "Укртатнафта" сплатила у січні. І, нарешті, 13 лютого, цей борг повністю погашено: здійснено останній платіж.

- Чому ви погодились очолити "Укрнафту" та "Укртатнафту? Навряд ви хотіли отримати у вороги собі олігарха Коломойського?

- Погодився, бо вважав за необхідне допомогти державі. Я маю зробити свій внесок у нашу перемогу на економічному фронті. Якщо моя експертиза, знання і досвід корисні державі, то інших варіантів я не бачу. Це – головна моя мотивація.


 - До призначення ви займалися розвитком мережі кав'ярень Idealist. Ви вийшли з капіталу компанії?

- Я займався розвитком та розбудовою кавової компанії повного циклу – від зеленого зерна, обсмажки, продажів В2В до напою в чашці у нашій мережі кав’ярень. Компанією володіє моя сім’я, але, очевидно, операційним управлінням займаються колеги. Я ж не один працював у компанії. Моє рішення щодо "Укрнафти" для них стало неочікуваним, але пояснив, що є така пропозиція, і я її приймаю. Ми зібралися, поговорили, розділили повноваження. В компанії все рухається добре.

- Коли вам запропонували очолити "Укрнафту" та "Укртатнафту", то не ставили умови вийти з бізнесу?

- На мою думку тут немає конфлікту інтересів. І що значить вийти з бізнесу? Тут немає політики. Я – операційний менеджер в "Укрнафті" і прийшов виконувати конкретні задачі. Вигадувати якісь історії, тимчасово переписувати бізнес – це смішно. Робота в державній компанії для будь-якої людини – тимчасова функція. Я це прекрасно розумію.

- Ваше призначення плюс-мінус збіглося в часі з перемогою Idealist на поставку кави "Укрзалізниці"...

- Як ви вважаєте, з моменту ідеї постачати каву в УЗ і до моменту реалізації цього проєкту, який проміжок часу має пройти? Не менше півроку. Це збіг обставин. До мого призначення в "Укрнафту" , навіть, уже були надруковані стакани, упаковки тощо.

- В Офісі президента передачу "Укрнафти" та "Укртатнафти" в управління Міноборони пояснили відмовою попередніх власників (та керівників) постачати пальне для ЗСУ. Про що мова?

- Я не хочу коментувати те, чого не знаю. Коли мене запросили, то сказали, що державою прийнято ось таке рішення, є конкретні цілі та задачі.

- Ви зараз постачаєте нафтопродукти для ЗСУ?

- Так. Значною мірою.

- Друга частина коментаря з Офісу президента стосувалася інформації, що попереднє керівництво нібито не повністю сплачувало податки. Які загальні суми податкового боргу мали "Укрнафта" та "Укртатнафта" на момент вашого приходу?

- По "Укртатнафті" ми з вами уже проговорили це питання. На 566 млн грн не було сплачено акциз. По ПДВ я казав вище. Більше 2 млрд грн. Але прошу обережно ставитись до цієї цифри, бо, як я вже сказав, тотально відсутній облік. Його просто фізично немає – ні паперових документів, ні електронних носіїв, нічого. Так виглядає, що борги по податкам можуть бути набагато більшими. Зараз ми активно працюємо над можливістю відновлення обліку і це уже проявляється.

По "Укрнафті" загальна сума несплачених податкових зобов'язань до грудня минулого року складала 4,58 млрд. грн. Хочу сказати, що з них ми вже сплатили 1,53 млрд грн.

В цілому, фінансовий стан компанії поганий. Із заборгованостями, з ліквідністю. Даному питанню варто присвятити окремий великий блок інтерв’ю. Наступного. Відразу після результатів роботи Держаудитслужби і внутрішнього аналізу.

Якщо відбувається накопичення нафти, адже її немає кому збувати (єдиний споживач нафти "Укрнафти" - Кременчуцький НПЗ зруйнований російськими ракетами - БЦ), рента все одно нараховується, але, водночас, нафта не продається. Та, навіть, в таких умовах ми погасили трохи менше половини боргу з ренти і поставили собі за мету за 3-4 місяці закрити накопичені борги.

- Оскільки "Укрнафта" зобов'язана сплачувати ренту за видобуток нафти, яку не може продати, то чи не ведете ви переговори, щоб в податковому законодавстві змінити принцип нарахування і сплати ренти за нафти: "продав-заплатив"?

- Це дуже раціональна ідея і, як мінімум, на період воєнного стану, потрібно до нафти застосувати принцип: добув вуглеводні, монетизував їх, сплатив ренту. Ми вже звернулися до Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики з відповідною пропозицією. 

- Яка кількість з 450 робочих АЗС "Укрнафти" наразі забезпечена нафтопродуктами? В кінці грудня 2022 на мережі АЗС "Укрнафти" виникли проблеми із забезпеченням пального.

- Ми відновили постачання нафтопродуктів у мережі на 100% і поповнюємо резервуари на станціях, щоб залишки на кожній АЗС досягали не менше 20 днів. Крім того, ми зараз підписуємо контракт з польською компанією Orlen на імпорт нафтопродуктів, а також розраховуємо на експорт нафти та/або поставку за давальницькою схемою.

- Чому протягом року не було вироблено рішення про експорт нафти в ЄС, чи поставки по давальницькій схемі? Видобута нафта вся закачується в сховища "Укртранснафти" на зберігання?

- Хочу відповідати за свій період діяльності. Ми активно ведемо переговори з цього приводу.…

- Можливо є технічні нюанси, через різні сорти нафти в трубопроводі? Зараз українськими нафтопроводами прокачується російська нафта.

- Є дійсно технічні моменти, але вони вирішуються, коли в трубопровід вставляється пробка з іншим сортом нафти. Тобто нафта трохи змішується з іншим сортом лише на кінцях, але це нормальна практика.

- Коли ви вийдете на домовленість на переробку української нафти?

- Сподіваюсь, самим найближчим часом.

- В пріоритеті експорт, чи переробка нафти за толінговою системою?

- Звичайно толінг більш вигідний, адже можна заплатити за переробку нафти і маржу залишити собі. Водночас для переробника просто купівля нафти більш вигідна, адже наразі ринок виробництва нафтопродуктів в ЄС – преміальний і маржа там значно вища, ніж була раніше. Рекордно висока.

- Який обсяг нафти "Укрнафта" може експортувати в ЄС?

- Накопичені об’єми. А надалі - місячний обсяг видобутку. Зараз у підземних трубопроводах є значні накопичені обсяги на зберіганні. 

- Як так вийшло, що мережа АЗС "Укрнафти" на 500 станцій не мала свого парку бензовозів та не мала свої нафтобаз?

- Свідоме рішення попереднього менеджменту чи міноритарних акціонерів (які цей менеджмент контролювали - БЦ). Чи можна було придбати ці активи на "Укрнафту"? Чи можна було взяти в лізинг автопарк? Так. І треба було. Але вийшло так, що компанія залежна від бажань та настрою третіх осіб. А ось, наприклад, для чого "Укрнафті" потрібна міноритарна доля в охоронній компанії – не зрозуміло. Це – непрофільна діяльність.

- Можливо для фінансування охорони Ігоря Валерійовича...

- Не думаю. Але бензовозів, нафтобаз – критичних логістичних та інфраструктурних активів – немає.

- Ви зараз домовились про оренду бензовозів з ринку?

- Так, є великі транспортні компанії, є поодинокі перевізники. Ми звернулись до ринку з критичною потребою в транспорті. За півтора місяці зібрали достатній автопарк, який сьогодні в повній мірі забезпечує мережу АЗС.

- Тендер на закупку власних бензовозів провели?

- По 25-ти тягачам тендер відбувся. Торги по цистернам відмінили через невідповідність технічним умовам. Негайно оголосимо повторні закупівлі на цистерни для бензину та газу.

Буде достатньо, якщо у компанії буде 60-80 власних бензовозів – це індикативно половина від потреби. Відповідно, другу половину потреби в автопарку вже можна закривати за рахунок підрядників. Але бути тотально залежним від третіх осіб – це катастрофа.

- Як на роботу мережі "Укрнафти" та ринку в цілому вплинуло засилля російського зрідженого газу змішаного з європейським чи американським? Бачу, що через це зараз знижуються ціни на автогаз.

- В очікуванні форс мажорного дефіциту нафтопродуктів після 5 лютого, коли вступило в силу ембарго на нафтопродукти, всі гравці перестрахувались і привезли більше ніж потрібно.

- На даний момент весь топ менеджмент, поставлений попередніми акціонерами, уже звільнено?

- Більшість. Або хтось в процесі завершення трудового контракту. З попереднім керівником Олегом Гезом розмовляв в телефонному режимі. Він за кордоном.

- З яким фінансовим результатом 2022 рік закінчила "Укрнафта"?

- Ми ще не публікували фінансову звітність, але можу вам сказати, що фінансовий результат, скоріше за все, буде від'ємним. Складно компанії бути прибутковою, коли на балансі підприємства є фізична нестача сотень тисяч тонн нафти на мільярди гривень. Але, наголошую, що результати поки не зведені. Як тільки будуть, зможу озвучити.

- Нестача за 2022? Тобто вони записані, але фізично нафти немає?

- Так, цих обсягів немає. Сотні тисяч тонн. Це дуже великий об'єм. Точну цифру зможе констатувати Державна аудиторська служба і внутрішня перевірка. Має відбутися проведення взаємних звірок з усіма підприємствами: "Укрнафта", "Укртранснафта" та "Укртатнафта". Також, наприклад, є на балансі нафтопродукти, які передані були на комісію, але ми не можемо підтвердити їх наявність.

- Що означає "передані на комісію"?

- Є "Укрнафта" – один з лідерів галузі, яка, начебто, "не може/не вміє" продавати нафтопродукти і дає їх третій особі, щоб вона продала. Це було два роки тому, і весь цей час ці нафтопродукти майже "нерухомі" по стану документів. Продано пару відсотків, знову ж, по документам. Все інше, ніби, не продано. Але і фізичну наявність встановити поки не вдається. Ми звернулись до цієї третьої особи з вимогою повернути пальне. Як можна роками продавати партію нафтопродуктів?

- Третя особа - це компанія, афілійована з групою Приват компанія?

-Так. І поки не можемо отримати ні спростування, ні підтвердження, що ці нафтопродукти є і коли вони будуть повернуті. Мова про 102 тис тонн нафтопродуктів. Ринкова вартість на сьогоднішній день майже 5 млрд грн.

- "Укрнафта" взагалі сама реалізовувала нафтопродукти?

- Так. Великі обсяги були продані з відтермінуванням платежу. На сьогодні це дебіторські заборгованості у розмірі майже 20 млрд. грн. Більшість цих заборгованостей вже мають статус сумнівної. По більшості вже сформовані резерви в бухгалтерському обліку. 

-  Наскільки вам вдалося очистити обидві компанії від впливу попередніх власників?

-В мене не стояла задача від держави чистити компанії від менеджменту або впливу попередніх власників. У мене є завдання забезпечити збройні сили України, забезпечити прибутковість, забезпечити сплату податків. Задача забезпечити прозорість та ефективність компаній. Максимально вигідні умови контрактів на користь "Укрнафти", тобто на користь держави, а не третіх осіб. І тут мені вже є, що сказати.

Наприклад транспортні послуги. Ми зараз забезпечуємо логістику нафтопродуктів стороннім транспортом і, при цьому, здешевили вартіть перевезення тонни пального у 2 рази.

Еквайрінг (плата за обслуговування банками транзакцій) по мережі ми оптимізували майже у два рази. Переходимо до державного банку.

На 40% ми скоротили тариф на прийом/налив нафти.

Зробили прозорими торги по скрапленому газу і по природному газу.

Тариф постачальника електроенергії скоротили майже в 2 рази.

Вся згадана оптимізація вимірюється сотнями мільйонів гривень економії у річному еквіваленті. Але я ще бачу великий потенціал для оптимізації.

- Постачальником електроенергії була компанія з групи Приват?

- Іде мова про постачальника – компанію "Нью Енерджі". НАБУ, у рамках своїх кримінальних проваджень, наклало арешт на рахунки компанії у рамках справи по трейдеру "Юнайтед Енерджі" (трейдер з групи "Приват" Коломойського, який перепродував електроенергію державних генерацій. - БЦ).

- Нещодавно "Укрнафта" почала продаж власного газу на ринку . Але у 2020 році була предоплата НАКом газу компанії на 15 млрд грн, за які "Укрнафта" погасила податкові борги. То "Нафтогаз" не викуповує весь газ, за який зробив предоплату, чи це залишки?

- Ми продаємо залишки з підземних сховищ. Є аукціони, а є тендери кінцевих споживачів, ми йдемо на них і боремось за перемогу. Весь новий видобутий газ за грудень, січень та лютий ми поставили "Нафтогазу" по угоді 2020 року. Там була прогресуюча шкала повернення газу: спочатку 20%, 50% і так далі. Зараз і до моменту погашення заборгованості перед "Нафтогазом" ми плануємо передавати весь обсяг видобутого газу. При цьому живих коштів ми не отримуємо, тому що розраховуємось за старі борги, але, в той самий час, маємо сплачувати ренту з видобутку газу. Через це маємо борг з ренти, але частину його погасили в тому числі за рахунок продажу залишків газу зі сховищ.

- У нас залишися потенційно привабливі родовища для нарощування видобутку нафти?

- Можна купувати нові потенційні ліцензії. Є цілі та задачі інтенсифікації поточних родовищ. На власних ділянках також ще є потенціал з буріння нових свердловин. Все це потребує часу, бо інертність затягує компанію вниз. Не можна за одну хвилину сказати, що ми хочемо бурити, і почати бурити. Ми зараз проводимо детальний аудит можливостей та ресурсів. На мою думку компанія має потенціал, просто потрібно запустити цей маховик розвитку.

- Чи є сенс під час війни говорити про збільшення видобутку?

- Рано чи пізно війна закінчиться. Якщо я почну думати про це після перемоги, це буде пізно. Готувати геологію, сейсміку, технологію, документи, тендери, партнерські програми потрібно вже. Крім того, частина родовищ – це Захід України. Тут уже можна починати роботи. Навіть є інвестори та партнери, які готові долучатися до цих робіт. Це європейські та українські компанії. Зараз ми розпочали багато перемовин.

Ми розділяємо видобувні активи на кілька складових. Перше – це інтенсифікація, яку можемо провести власними силами і збільшити дебіт. Другий блок – розвідані запаси і геологія, яка показує, що ми можемо пробурити 3 нових свердловини в цьому році. І в цьому ж таки році провести підготовчі роботи для буріння принаймні 8 в наступному. Це багато, адже останні роки "Укрнафта", в кращому випадку, бурила одну свердловину на рік.

Є речі, які ми самі не зможемо зробити через брак коштів та техніки. А, можливо, і з точки зору розподілу ризиків в цей складний період. І ми це пропонуватимемо потенційним партнерам.

- На скільки в 2022 році знизилися обсяги видобутку нафти?

- Падіння видобутку в 2022 році становило 8,6%. При цьому падіння було кожного попереднього року починаючи з 2007-го по 2017 року. В 2018 році вдалося це падіння зупинити.

- Конкретизуйте будь ласка падіння обсягів видобутку?

- Досить важко знайти точку відліку. Історично найбільший обсяг видобутку нафти "Укрнафтою" був у 2006 році, 3,897 млн тонн. У 2007 - вже менше, але все ще непогано, 3,161 млн тонн. В 2009 - вже 2,8 млн тонн. В 2011 - 2,4. В 2014 - 1,887 млн тонн. Далі все менше і менше, і ось вже бачимо останні три роки. В 2019 "Укрнафта" видобула 1,5156 млн тонн нафти. В 2020 - 1,500 млн тонн. В 2021 - 1,499 млн тонн.

- Чи плануєте модернізувати АЗС в цьому році? Скільки це буде коштувати?

- Так, те що реально зробити – це 100 АЗС мережі мають право бути переобладнаними з кіосків на магазини. Плануємо поставити 17 газових модулів і дуже хочеться модернізувати 20 заправок, перетворивши їх на повноцінні автозаправні комплекси. Це амбіційні цифри та плани. Прикладемо максимум зусиль задля досягнення цих показників.