Голова Луцької районної ради, представник партії «За майбутнє» Олександр Омельчук відповів на депутатське звернення Івана Нискогуза, в якому той закликав колег-чоловіків йти в лави ЗСУ. Омельчук вважає, що рада мусить працювати.

Відповідь на депутатське звернення Іван Нискогуз надав у розпорядження редакції Громадського Інтерактивного Телебачення.

У ній, зокрема, зазначено:

«Залишення органів місцевого самоврядування повністю без працівників та представників народу, зупинення діяльності державних органів призведе до паралічу в усіх державних, суспільних процесах та хаосу в суспільстві».

Нагадаємо,  у зв'язку з реформою децентралізації районні ради втратили більшість своїх повноважень і фінансових ресурсів. Про їх непотрібність не раз зазначали представники влади і місцевого самоврядування різних рівнів.

Зоокрема, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад свого часу зазначав:

«Думаю, що потреби в районних радах немає. Але вони вже обрані людьми і передбачені Конституцією».

Відповідь Омельчука депутат Луцької районної ради Нискогуз, який служить у ЗСУ, прокоментував так:

«Отримав відповідь Луцької районної ради. Я її сприйняв так: нехай воює простий народ, а без нас, депутатів, наступить параліч роботи держави. Так, є окремі депутати, які в ЗСУ. Я навіть у відповіді побачив дискредитацію жінок та задав питання: «А чому не можуть залишитися жінки та забезпечити роботу Луцької районної ради?» Перемога має бути для всіх одна, а не тільки для тих, хто виїхав за кордон, сховався за мандатом депутата тощо. Настав час не просто "Я підтримую ЗСУ", а "Я в ЗСУ". Знаю священників, які взяли зброю в руки, воюють на передній лінії і сказали, що це інструмент, що БОГ дав нам захистити Україну і вбити ворога в цьому випадку не є гріхом. Але це одиниці-добровольці. Україна має бути для її громадян, а не каст що при владі».

Нискогуз наголошує, що звертався до колег-чоловіків і «зовсім не закликав весь депутатський склад відправити в армію».

«З армії теж можна он-лайн брати участь в засіданнях сесій ради. А залишитися можуть жінки. Саме така дія покаже, що депутати з народом та сильно підніме моральний дух громадян», – переконаний Іван Нискогуз.

Також нагадаємо, депутатка Луцької районної ради Ольга Максим’як написала заяву про складання повноважень. Причиною рішення стала заборона депутаткам та держслужбовицям перетинати кордон.