Вчора, 29 березня, УПЦ МП мала покинути будівлі Києво-Печерської Лаври, проте в підсумку відмовилась це робити. Митрополит УПЦ Павло (Паша «Мерседес») висловився в сторону керівництва держави.

Що сказав Паша «Мерседес» про Зеленського та чого очікувати далі відносно керівника УПЦ, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів громадський діяч, член експертної ради з питань подолання русифікації та тоталітаризму Микола Томенко.

Своє враження від слів митрополита УПЦ МП пан Микола висловив так:

«Послухайте Павла, що він говорить. Він, як відьмак, посилає прокльонами і проклинає сім'ю президента, Ткаченко і його сім'ю, Данілова, а ключову фразу ви чули, яку чомусь журналісти не процитували? Він там розповідає: "Хотіли, щоб я втік, я не втечу, я вас всіх ще похороню". Розумієте ситуацію? — людина, яка під санкціями, яка чітко підпадає під статтю, на мою думку, статтю 111-1 колаборація, бо вона фактично інформаційно підтримує державу-агресора, "рускій мір", а президента країни і всіх українців похоронить».
«Мені здається, що така нахабна цинічна поведінка цих сатаністів, умовно кажучи, на чолі з Пашею "Мерседесом", спонукає українську владу діяти жорсткіше, чіткіше в рамках чинного законодавства», — підсумував Томенко.

Більше дивіться у відео: