Президент Володимир Зеленський розповів, що Україна зараз готує нові підрозділи, які складатимуться з бійців-прикордонників. Вони приєднаються до активних дій із протидії агресору.

Про це Зеленський сказав у середу, 19 квітня, у вечірньому зверненні до українського народу. Його він записав у потязі, повертаючись з робочої поїздки на Волинь, - повідомляє інтернет видання Obozrevatel.

"Сьогодні був на Волині, у наших прикордонників, на межі, зокрема, з Білоруссю. Облаштування кордону, захист, розвиток прикордонної території – багато питань. Волинь демонструє справжню міцність, і це відчувається в тому, як регіон посилює безпеку всієї держави", – сказав гарант.

У Волинській області він також провів нараду з керівниками регіону, місцевими правоохоронцями, військовими та всіма, хто відповідає за безпеку й соціальний стан регіону. Під час зустрічі було ухвалено рішення про реалізацію кількох інфраструктурних проектів, що посилять Волинь, забезпечать робочі місця та економічне зростання.

"Продовжуємо готувати й наші міжнародні кроки не лише на цей тиждень, а загалом на найближчий час. Захист України, міжнародний порядок, заснований на правилах, залишається питанням номер один глобального порядку денного", – додав президент.

Сьогодні глава держави відзначив роботу захисників українського неба – Повітряні сили та відповідні підрозділи інших родів військ. Зеленський зазначив, що на рівні держави зараз робиться все, щоб збільшувати можливість захищатися від російських ударів.

"Системи ППО та інша зброя для захисту неба вже зараз у нас, в України, дуже серйозні. Але мають бути – і, впевнений, будуть – іще потужніші. Дякую всім, хто своєю влучністю та швидкістю забезпечує ефективність для всієї тієї зброї, яка зʼявилась у нашої держави!" – сказав він.

Окремо гарант відзначив воїнів 160-ї зенітної ракетної Одеської бригади повітряного командування "Південь" та мобільні вогневі групи 164-ї Слобідської радіотехнічної бригади повітряного командування "Схід", які захищали небо над низкою регіонів України.