Голова Луцької районної ради, представник партії "За майбутнє" Олександр Омельчук був змушений скласти повноваження та тікати за кордон через політичний тиск і погрози.

Що і хто змусив Омельчука втекти, чи були у нього проблеми, де він може перебувати зараз, в етері ГІТу розповів політолог, журналіст Центру журналістських розслідувань "Сили правди" Антон Бугайчук.

«Ситуація складна в тому плані, що не зрозуміло який саме кримінал має на увазі Омельчук, бо проблеми в нього звичайно були. Він був, як голова Луцької районної ради, ініціатором створення такої такого дуже сумнівного комунального підприємства, як "Райтеплобуд". Це комунальне підприємство за задумом його і керівництва райради повинно було займатися тим, що накопичувати на своєму балансі котельні і отримувати кошти за опалення від них», — пояснив Антон.

Також додав, що районна рада у сумнівний спосіб перетягувала на себе обов'язки, яких не мала виконувати, що призводило до судової тяганини. Найбільшого резонансу набув суд між Луцькою райрадою та Горохівською міськрадою. Судились через приміщення, в якому була розміщена Горохівська міська рада і яке вирішила зберегти на своєму балансі Луцька районна рада та почала створювати проблеми із електропостачанням та опаленням.

"Зрозуміло, що Горохівська міська рада з цим не змирилась і відповідно були суди. На сьогодні, я так розумію, вже ситуація врегульовується, тим більше, що напевне Олександр Омельчук зрозумів, що він напевне трошки забагато на себе взяв у своїх планах й амбіціях і змушений тікати за кордон", - висловив свою здогадку Бугайчук.

Наостанок політолог зазначив, що поки точно не відомо, де знаходиться Омельчук, в нього ще лишається кілька днів на перебування закордоном, але скоро, на думку Антона, про це стане відомо.

Більше про ситуацію у відео: