Рух "Чесно" підрахував та склав рейтинг фракцій і депутатських груп, у яких було найбільше прогульників та пасивних  депутатів від початку 2022-го і до травня 2023-го року.

Про це йдеться на сайті руху "Чесно"

Найбільше прогульників у партії "За майбутнє". Депутати із цієї фракції пропустили аж 33% голосувань. 


Відповідно, народні депутати від Волині в лідерах серед прогульників. Так, Степан Івахів пропустив 70 відсотків голосувань. Натомість Ігор Палиця не надто від нього відстав і пропустив 56 % голосувань у Раді.  Також до депутатів, які пропустили понад 30 відсотків голосувань потрапив ще один волинський нардеп, формально представник партії "Слуга народу" В`ячеслав Рубльов

Також партія "За майбутнє" на рівні з "ПЗЖМ" має у своєму складі найбільше пасивних депутатів, тобто тих, що формально ніби присутні у сесійному залі, але в той же час не беруть участь у голосуваннях. Таких у цій фракції 44%.

Тож серед пасивних депутатів троє волинян. Вже згаданий Ігор Палиця, картка якого була в сесійній залі, але водночас не голосувала у 40% голосувань. У 36 відсотках не голосувала, хоча нібито перебувала на засіданні ще одна соратниця Палиці Ірина Констанкевич. Ну й картка Степана Івахова не голосувала у 30 процентах голосувань. 

Рух "Чесно" нагадує, що досі у парламенті залишилася роль “кардхолдера”. Це ті, хто має картки відсутніх нардепів, вставляє їх і збирає після голосування. Тоді система показує, що нібито депутат є, він просто “не голосував”.