Попри війну та постійні військові потреби, можновладці продовжують розподіляти великі суми грошей на благоустрій міст, який часто не є нагальним.

Нащодавно виник скандал стосовно ремонту стадіону в Ківерцях, на який збирались витратити 145 мільйонів гривень — рішення таки скасували. Днями стало відомо, що Верховна Рада вирішила витратити 574 мільйони гривень на добудову Музею Голодомору. Тим часом українці збирають мільйони на допомогу ЗСУ.

Про те, чому поки українці збирають гроші, щоб закупити необхідне для військових місцеві органи влади «закопують в землю» мільйони, чи можна щось з цим зробити, в етері ГІТу поговорили з військовослужбовцем з 107 бригади ТРО Ярославом Величко.

«Справа в тому, що навіть сьогодні я читав в новинах, що в Чернівцях, де я проживаю, оголосили тендер на ремонт фонтану в місті, який не працював і до війни років 5. Також ремонтують вулички, тротуари, витрачаються просто неймовірні кошти на це все, при цьому допомоги ЗСУ, як такої, в публічній площині я не зустрічаю взагалі від Чернівецької міської ради», — розповів Ярослав.

Військовослужбовець вважає, що ситуація критична, проте скандали, як зі стадіоном в Ківерцях, сколихнули громадськість. Також він сказав, що з тих пір, як вступив до лав ЗСУ, обмежив свою активність в соцмережах і вирішив не коментувати, не критикувати рішення влади, оскільки спочатку потрібно здобути перемогу, проте зізнався, що часом накипає:

«Вже не можеш не реагувати на ці всі події, які відбуваються. Просто складається враження, що для людей війна вже закінчилася, завтра перемога і якийсь там умовний "парад". Кожного дня хлопці гинуть на фронті. Вже є офіційні дані, що держава-терорист в місяць виробляє по 45 тисяч дронів — це набагато менше, ніж у нас в Україні. Допоки волонтери бігають по світу по гривні, по десять збирають на автівки, на дрони».

Величко звернув увагу, що зараз збори закриваються дуже важко та повільно, а за цей час продовжують гинути захисники:

«Я бачив особисто, що в Дніпрі проводять тендер для закупівлі мавіків, здається. Більше таких прикладів серед інших міст в Україні я не бачив, щоб десь закуповували за бюджетні кошти».

Підсумовуючи, Ярослав наголосив, що роблячи зараз дороги, вони можуть в будь-який момент бути знову зруйнувані ракетами, тому треба спочатку перемогти, а тоді робити ремонти.