Закарпатська обласна військова адміністрація планує витратити майже 600 мільйонів гривень на дорогу до села Чорна Тиса, де буде будуватись курорт «Свидовець».

Зокрема, щодо цього курорту Ігоря Палиці екологи б'ють на сполох та застерігають, що будівництво може знищити місцеву екосистему та нанести суттєву шкоду Карпатським лісам.

Про те, чому 600 млн гривень з коштів платників податків підуть на дорогу до села та чи можна вплинути на подібні рішення, в етері ГІТу розповів журналіст, засновник видання «Наші гроші» Юрій Ніколов.

«Для мене історія ця, нажаль, як і для багатьох українців дуже болюча, тому що буквально в ті самі дні міністр Федоров, який відповідає за дрони зараз, оголосив збір на придбання дронів необхідних зараз нашим воїнам, в розмірі 235 млн грн. Тобто ці дрони мають вбити багато окупантів, щоб наші воїни були захищені й могли боронити нас, тиловиків від того, щоб російські танки приїхали прямо сюди», — ділиться Ніколов.

Юрій стурбований тим, що в при такій наявній потребі, вдвічі більшу суму планують витратити на дорогу до села в Карпатах.

Щодо пояснень, куди мають витратитися ці гроші, журналіст зауважив:

«Вони там уже починають розповідати дуже цікаві історії про те, що з тих 600 млн, які вони на дорогу зашили — що половина то інфляційні очікування і не факт, що ті гроші будуть витрачені. Такі казочки я ще навіть не чув. Також спілкувались сьогодні з керівником Служби автодоріг Закарпатської і він пояснював що до курорта ця дорога стосунку не має. Ніби це просто дорога до села, люди там бідкаються: просто не можуть доїхати в школу там чи щось привезти туди. Я справді не знаю стан тієї дороги, жодної уяви не маю, там не був, але в сумі це виглядає досить дико».

Ніколов вважає, що такі процеси може спинити тільки суспільне невдоволення, адже поки в схожих ситуаціях із недоречним виділенням коштів у інших містах, воно подіяло.

Більше про цю ситуацію та чи дійсно дорога, яку хочуть прокласти, стосується гірсько-лижного курорту Палиці дивіться у відео: