16 січня у Волинському обласному драматичному театрі відбулось урочисте вручення дипломів магістрам Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Про те, як це відбувалось, в етері розповіла репортерка ГІТу Альона Бєлова.

Захід відбувся пізніше, ніж було заплановано, через повітряну тривогу.

Цьогоріч 1662 студенти ВНУ отримали освітній ступінь магістра.

Урочистості розпочали гімном України, після чого вшанували загиблих у російсько-українській війні.

Ректор ВНУ Анатолій Цьось у своєму вітальному слові подякував Збройним силам України за можливість вести навчальну роботу, а студентам — здобувати знання.

«Дорогі студенти-випускники, я щиро дякую кожному з вас за небайдужість, за вашу громадянську позицію, за те, що ви займалися волонтерством, допомагали коштами Збройним силам України — це внесок кожного з вас в оборону і наближення перемоги, пишайтеся цим», — додав він.

Також ректор зауважив, що досягнення студентів, дозволили ВНУ посісти 17 місце у рейтингу серед усіх закладів вищої освіти та увійти до 10-ки кращих класичних університетів України.

Підсумовуючи, Анатолій Цьось подякував магістрам та побажав їм здоров'я, професійного зростання, перемоги та миру.

Після вітальних промов магістри отримали свої довгоочікувані дипломи про здобуття відповідного кваліфікаційного рівня та за традицією підкинули академічні шапки.

Магістр за спеціальністю «Журналістика» Владислав Першута поділився своїми враженнями та каже, що вдячний своїй альма-матер:

«Щасливий, що цей день настав. Було непросто попри війну, але завдяки нашим Збройним силам України цей етап вдалося пройти. Сподіваюся, що далі буде більше, продовжуватимемо працювати на нашу перемогу, яка, сподіваюсь, неодмінно настане».

Детальніше про подію дивіться у ВІДЕО: