У вівторок, 27 лютого, колишнього народного депутата України Сергія Пашинського відпустили з-під варти після того, як Національна асоціація підприємств оборонної промисловості України внесла за нього повну заставу у розмірі 272,5 мільйони гривень.

Чому хотів взяти на поруки Сергія Пашинського, пояснив в етері ГІТу офіцер ЗСУ, волонтер Мирослав Гай.

З його слів, поручитися за екс-нардепа вирішили ще ряд осіб, серед яких генерал Іван Лісовий, офіцер ЗСУ Ігор Лапін.

«У 2021 році він запросив у свій кабінет мене і ще кількох ветеранів, громадських активістів й відверто сказав, що за його інформацією у 2022 році буде повномасштабний наступ рф. Він запропонував готуватися, наголошував, що треба донести це всім», — розповів пан Мирослав.

Пашинський не збирався тікати за кордон, як каже волонтер, натомість разом вони почали готувати протитанкові розрахунки ПТРК «Стугна-П».

«Потім ми з хлопцями вийшли на підтримку 72 бригади на заздалегідь визначені рубежі для відсічі агресії під Києвом, були загиблі 25 числа. Потім Пашинський залучив нас до евакуації озброєння, зокрема не тільки ПТРК, які потрапили до десантників і новостворених бригад, але й комплексів «Нептун», «Вільха», ракетного озброєння, САУ «Богдана». Пашинський спромігся дістати снаряди до неї з-за кордону», — пригадує офіцер.

Обгрунтовуючи свій вибір, він зауважує, що бачив його в дії, як ефективного менеджера, який розбирається в озброєнні та допомагає Україні.

«Для мене честь було виступити поручителем Пашинського і сказати те, що я думаю», — підсумував Мирослав Гай.