Прокуратура повідомила про підозру керівнику та двом працівникам комунального підприємства, які незаконно видобули пісок на суму понад 1,2 млн грн 

Про це йдеться у повідомленні Волинської прокуратури.

За процесуального керівництва Луцької окружної прокуратури виконувачу обов'язків директора, головному бухгалтеру та бухгалтеру комунального підприємства однієї з селищних рад Луцького району повідомлено про підозру у незаконному видобутку корисних копалин місцевого значення у великому розмірі, вчиненому службовою особою з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 240 КК України).

За даними слідства, із вересня по грудень 2023 року керівник підприємства без отримання спеціального дозволу на користування надрами та сплати у бюджет відповідних платежів, використовуючи належну підприємству техніку, здійснював на території селищної ради видобуток піску та доставку його клієнтам.

Бухгалтери ж вносили до офіційних документів відомості щодо використання транспортних засобів комунального підприємства в цілях, що не суперечать зареєстрованим видам його економічної діяльності, та отримували кошти від клієнтів.

У результаті цих протиправних дій довкіллю завдано шкоду на суму понад 1,2 мільйона гривень.

Досудове розслідування провадиться Луцьким РУП ГУНП в області за оперативного супроводу УСР в області ДСР Національної поліції України.

Фото: фейсбук-сторінка Волинської обласної прокуратури