14 березня розпочалася реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті майбутніх вступників до закладів вищої освіти.

Що потрібно знати про цей тест, які документи потрібно мати та як можна зареєструватися, розповіла в етері ГІТу Алла Корнейко, завідувач відділу зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингових досліджень ВІППО.

За її словами, реєстрація дійсно розпочалася сьогодні, 14 березня, о 9-й ранку.

«Реєстраційна система працює належним чином. Реєстрацію наші учасники проходять на сайті українського центру оцінювання якості освіти», — каже пані Алла.

Участь в національному мультипредметному тесті не є обов'язковою. Беруть участь лише ті здобувачі освіти, які хочуть скористатися результатами для вступу до закладів вищої освіти.

Перший етап —  реєстрація.

«Насамперед варто зазначити, що в ході реєстрації нашим учасникам треба в першу чергу чітко визначити свою категорію. Реєстраційна програма буде пропонувати два варіанти: випускник минулих років і випускник поточного року», — розповіла експертка.

Зазначимо, що випускником поточного року є здобувач загальної середньої освіти, тобто це або учні 11-х класів, або учні-студенти перших-других курсів коледжів чи професійно-технічних закладів освіти. Якщо учасник має вже документ про повну загальну середню освіту, атестат або свідоцтво, тоді він є випускником минулих років.

«Від обраної категорії залежить комплект документів, які необхідно мати при собі перед початком реєстрації, яка складається з кількох етапів», — повідомила жінка.

Першим етапом є створення персонального кабінету.

 «Для кожного учасника НМТ буде створено персональний кабінет в якому буде відображатися найважливіша та найактуальніша інформація для участі в тесті: місце і час проходження тестування, а також результати», — додала вона

Алла Корнейко наголосила, що для того, щоб створити кабінет треба мати документ який посвідчує особу, це може бути паспорт громадянина України, закордонний паспорт або інший документ який визначений нормативними документами та законодавством України.

«Важливим моментом є те, що учасник повинен також внести дані свого ідентифікаційного коду. Дані паспорта потрібні як парольні дані для входу в персональну сторінку. Саме через ці цифри-паролі можна буде зайти у кабінет», — зазначила завідувач відділу зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингових досліджень ВІППО.

 Якщо в учасника немає ідентифікаційного коду, то для таких випадків передбачені спеціальні процедури. На сайті є віконечко, де ставиться відмітка про те, що від коду потенційний учасник відмовився.

«Якщо під час реєстрації уважно слідувати підказкам, які пропонує реєстраційна програма, то проблем з нею бути не повинно», — заспокоїла пані Алла.

Другим етапом є підтвердження внесених даних через завантаження скан або фотокопій зазначених документів ці документи обов'язково слід підтягнути до програми.

Зауважте, що є певні вимоги до розміру документів, вони мають бути читабельні та не обрізані.

 Третій етап, який обов'язково слід зробити, це надіслати сканкопії документів для підтвердження на пункт обробки в регіональний центр.

«Це все, потім наш учасник отримає інформацію про те, що в нього створено персональний кабінет, а далі треба буде періодично заглядати в персональний кабінет, щоб не пропустити важливу для себе інформацію», — підсумувала гостя.