Понад дві сотні мешканців Цуманської громади взяли участь у зборах, на яких виступили проти планів депутатської більшості Цуманської селищної ради безплатно передати на баланс Волинської обласної ради двох басейнів та водолікувального корпусу з усім обладнанням санаторію «Пролісок», що у селі Грем’яче.

Збори відбулися в неділю, 31 жовтня, повідомляють на сторінці «Народний Рух України. Волинь» у фейсбуці.

«22 жовтня 2021 року Цуманська селищна рада проголосувала за передачу двох басейнів та водолікувального корпусу з усім обладнанням санаторію «Пролісок», що у селі Грем’яче, вартістю у кільканадцять мільйонів гривень на баланс Волинської обласної ради безплатно. Питання на сесію виніс очільник громади А.В. Дорощук. Зробив він це із власної ініціативи та без попереднього обговорення в комісіях, й без внесення у порядок денний. Чотирнадцять депутів підтримали селищного голову. До слова, більшість народних обранців, які вирішили позбавити громаду одного із джерел наповнення бюджету, представники політичної партії «За майбутнє», – йдеться у дописі.

Проти цього рішення виступали представників Народного Руху України Наталія Кобилан та Ярослав Ковальчук. Але представники більшості не взяли до уваги їхній аргументів.

«Тож аби запобігти свавіллю та відстояти інтереси громади, РУХівці разом із однодумцями ініціювали збори жителів громади. На акцію, що відбулася в неділю, 31 жовтня, прийшло більше двох сотень небайдужих громадян. Разом обговорили проблему, створили ініціативну групу та напрацювали план дій», – повідомляють ініціатори зборів.