У понеділок, 6 грудня, у Волинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної сотні урочисте відкрили новозбудований спортивний майданчик та реконструйований навчальний корпус у Ковелі.

Про це повідомляє пресслужба Волинської облдержадміністрації.

З цієї нагоди у заклад завітав голова ОДА Юрій Погуляйко, котрий привітав колектив і вихованців та вручив у подарунок мультиборд (електронна інтерактивна дошка) для потреб ліцею.

Поліпшити матеріально-технічну базу закладу вдалося завдяки фінансуванню із державного та обласного бюджетів. Так, упродовж року на будівельні роботи із держбюджету спрямували понад 14 млн грн. З обласного бюджету виділили понад 11 млн грн.

Зокрема, на реконструкцію навчального корпусу з гуртожитком на навчальними кабінетами витратили 9 млн 302 тис. грн державних коштів та 6 млн 677 тис. грн з обласного бюджету. На облаштування спортивного майданчика зі штучним покриттям розміром 40 на 60 метрів пішло 3 млн 947 тис. грн з державного та 2 млн 833 тис. грн з обласного бюджетів.

А також для благоустрою території спрямували 1 млн 124 тис. грн з державного бюджету та 1 млн 564 тис. грн – з обласного.

Як відзначив начальник ліцею Павло Боснюк, за 20 років існування закладу такий фінансовий ресурс, який виділили цьогоріч, ще не виділяли.

«Дякуємо за створення таких умов для успішного навчання. В майбутньому це дасть змогу бути конкурентними випускниками нашим вихованцям, здатними здобувати вищу освіту у секторі національної безпеки та оборони України. Ці ресурси, котрі ми вкладаємо у наших дітей, вартують того. Адже абсолютна більшість випускників закладу продовжують здобувати освіту у вищій військовій школі. Більше 600 випускників ліцею захищають сьогодні нашу державу на Сході. І один із наймолодших Героїв України – наш випускник, а три випускника закладу представляли Україну на Олімпійських іграх. Ми зробимо все, аби ці діти отримали гідну освіту. Дякуємо вам», – сказав Павло Боснюк.

По завершенні святкової урочистої частини на спортивному майданчику відбувся футбольний поєдинок між легендами футболу Волині ХХ століття та командою вихованців військового ліцею.