З державного бюджету для Волинського військового ліцею надійшло 14,8 мільйона субвенції на реконструкцію корпусів, розташованих у колишньому санаторії «Турія» в Ковелі. Проте ці кошти можуть втратити, якщо обласна рада не виділить 10,5 мільйона на співфінансування проєкту.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії облради, повідомляє ІА «Волинські новини».

Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної сотні виграв у проєкті МОН «Спроможна школа для кращих результатів». Але відповідно до порядку використання цих коштів, з обласного бюджету потрібно відшукати 10,5 мільйона гривень співфінансування. Однак знайти такий ресурс в межах видатків, передбачених обласному управлінню освіти, буде складно, повідомив директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк.

Очільниця обласного управління освіти Людмила Плахотна своєю чергою зазначила: в управлінні власними силами таких коштів не знайдуть, адже не вистачає грошей на захищені статті. Та буде дуже шкода, якщо область втратить майже 15 мільйонів на ремонт закладу.

Зокрема, кошти державної субвенції та обласного бюджету (якщо депутати відшукають джерела співфінансування) хочуть використати на реконструкцію будівель комунального підприємства «Волинський обласний санаторій матері і дитини Турія» під навчально-оздоровчий комплекс Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою із застосуванням енергозберігаючих технологій. До слова, у Ковелі уже відбулося обговорення детального плану території, де розташовані корпуси.

Як зазначив голова бюджетної комісії Орест Маховський, у гарантійному листі обласна рада обіцяла профінансувати 9,7 мільйона гривень, ще мільйон планували зекономити в самому закладі. Проте, зважаючи на нестачу грошей, кошти на співфінаснування, ймовірно, доведеться шукати в бюджеті області серед інших розпорядників.