У Волинську обласну інфекційну лікарню в п'ятницю, 2 квітня, доставили 2 200 літрів кисню та 3 800 літрів – у тимчасовий інфекційний стаціонар.

Про це в фейсбуці повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Кисень поступив із АТ «Львівський хімічний завод» (постачання йде через ТОВ «Львівкисень»). Також з ТОВ «Кріогенсервіс» вчора, 1 квітня, на тимчасовий інфекційний стаціонар доставили 1 400 літрів кисню.

Нагадаємо, внаслідок неполадок на АТ «Львівський хімічний завод» виникли проблеми з поставкою кисню в окремі медичні заклади.

Поліщук повідомив, що сьогодні завод дещо відновив потужності, однак не повністю. А тому ситуація з постачанням кисню залишається напруженою.

Нагадаємо, у четвер, 1 квітня, до ГІТу звернувся лучанин Микола, який повідомив про те, що у Волинській обласній інфекційній лікарні закінчився кисень для хворих на коронавірус. Кисневозалежних хворих евакуйовують у «ковідний госпіталь», що в Боголюбах. Одного з пацієнтів – його батька – не встигли довезти до реанімації. Кисень закінчився у ліфті. 56-річного чоловіка реанімували, після чого він втрапив у стан коми. Пізніше повідомили про його смерть.