Директорка Волинської обласної інфекційної лікарні Галина Морочковська пояснила, чому з цього медзакладу хворих на коронавірус евакуювали в «ковідний» шпиталь в Боголюбах.

Про це Галина Морочковська розповіла в коментарі ГІТу.

За її словами, проблеми із киснем розпочалися ще в понеділок. 28 березня зі Львова мали привезти кисень, от тільки його чекають до сьогодні.

«У них нібито виникли поломки. Ми з ними зв’язувалися, просили забезпечити нас киснем, вони обіцяли при можливості це зробити. Я вчора навіть їздила туди на фірму, аби з’ясувати ситуацію. На сьогоднішній день обіцяють доставити, але поки ми чекаємо ту машину, її не було», – розповіла директорка Волинської обласної інфекційної лікарні.

Так, як у ємкості не було кисню, каже Морочковська, медики забезпечували роботу реанімаційного відділення за рахунок балонного кисню.

Балонів, за її словами, було достатньо, але хворим, які перебувають на ШВЛ потрібен високий потік кисню. Цього, каже Галина Морочковська, забезпечити не можна було, а відтак важких хворих домовилися перевезти в інші «ковідні» медзаклади.

У Боголюби перевели 9 чоловік і один пацієнт із реанімації був переведений у «коронавірусне» відділення, яке відкрили на території Луцького міського пологового будинку.

«На сьогоднішній день у нас 135 хворих. Кисневе забезпечення те, яке зараз надається, за рахунок концентраторів. Ті хворі, які є, їм достатньо того. Ми поки не маємо таких хворих, які потребують реанімаційної допомоги. Просимо, аби поки реанімаційну допомогу надавали ті «ковідні» відділення, які мають в достатній кількості кисень.

Нагадаємо, сьогодні до ГІТу звернувся лучанин Микола, який повідомив про те, що у Волинській обласній інфекційній лікарні закінчився кисень для хворих на коронавірус. Кисневозалежних хворих евакуйовують у «ковідний госпіталь», що в Боголюбах. Одного з пацієнтів – його батька не встигли довезти до реанімації. Кисень закінчився у ліфті. 56-річного чоловіка реанімували, після чого він втрапив у стан коми. Пізніше повідомили про його смерть