Луцькрада отримали відповідь від Міністерства культури та інформаційної політики України щодо можливості вилучення зі шкільних бібліотек всі примірники скандальної книги-коміксу «Принцеса+принцеса: довго і щасливо». Адже за відповідне звернення депутатська більшість проголосувала на черговій сесії у середу, 24 лютого.

У відповіді зазначається, що «Український інститут книги» не має повноважень вилучати книги з публічних бібліотек, закуплених та переданих у межах програми, – пише ІА «Конкурент».

У документі також йдеться про те, що інститут виконує програму придбання книжкової продукції для поповнення фондів бібліотек. У 2019 році збирали пропозиції щодо закупівлі книжок. Усі варіанти подавалися на розгляд експертної ради, до складу якої входили 50 осіб. Серед них – книжкові оглядачі, журналісти, керівники бібліотек, освітяни тощо.

За книгу «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» проголосували 19 із 26 обласних бібліотек. Отож, цю книгу придбали у кількості 1 240 примірників на загальну суму 124 тис грн ( з урахуванням вартості доставки).