Після запровадження реформи децентралізації у 2015 році половина укранців не відчула жодних змін.

Такі результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 21 по 26 травня 2021 року, пише «Українська правда».

Так, 51% опитаних відповіли, що вони не відчули жодних змін після того, як у 2015 році суттєво зросли доходи місцевих бюджетів. 24% респондентів сказали, що відчули певні зміни на краще, а 15% – що відчули зміни лише на гірше.

Відповідаючи на запитання, що дала децентралізація влади (тобто, переміщення багатьох функцій з центру на місця) громадянам, 32% опитаних зазначили, що вся влада опинилася в руках місцевих «князьків», 21% – що пришвидшилося спустошення сіл, селищ та деяких міст, 17% – що поліпшилася якість послуг для громадян, 14% – що відкрилися нові можливості для громадян впливати на владу.

Опитування проводили за місцем проживання респондентів. Було опитано 2017 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.