У залі Верховної Ради двоє авторів нової Конституції України слухали виступ президента Володимира Зеленського у футболках із написом «Зе – вбивця Конституції».

Про це розповідають #Букви.

Так, виступ Зеленського слухали стоячи перший генеральний прокурор незалежної України, народний депутат 1-го, 2-го та 3-го скликань Віктор Шишкін та колишній політичний дисидент, Герой України колишній нардеп Степан Хмара.

Нагадаємо, сьогодні, 28 червня, у Верховній Раді за участю президентів, народних депутатів попередніх скликань, духовенства та громадськості провели урочисте засідання з нагоди 25-ї річниці з моменту ухвалення нової Конституції України.

Серед присутніх були президенти Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко. Не було Леоніда Кравчука.

Біля Леоніда Кучми сидів голова Верховної Ради України 2-го та 5-го скликань Олександр Мороз. Пізніше під час виступу з трибуни він наголосив на необхідності подолання корупції в Україні і зазначив, що завдяки політичній волі президента та роботі правоохоронних органів лад в країні можна навести за пів року.

Біля Олександра Мороза сидів Володимир Рибак, голова Верховної Ради 7-го скликання. Нагадаємо, що саме він допустив голосування за« диктаторські закони» 16 січня.

Президент Володимир Зеленський у виступі повідомив, що до України на День Незалежності привезуть оригінал Конституції гетьмана Пилипа Орлика 1710 року «Договори і Постановлення Прав і вольностей Війська Запорозького».

А ще президент вніс до Верховної Ради законопроєкт про Великий герб України.