У вівторок, 17 серпня, у Вінниці головнокомандувач Збройних Сил України генерал-майор Валерій Залужний представив нового командувача Повітряних Сил генерал-майора, уродженця Луцька Миколу Олещука.

Про це повідомляє пресслужба Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Головнокомандувач подякував генерал-полковнику Сергію Дроздову за сумлінну службу та значний особистий внесок у розвиток Повітряних Сил, забезпечення обороноздатності України, а також вручив йому почесний нагрудний знак «За досягнення у військовій службі І ступеня».

Нагадаємо, що 9 серпня 2021 року Президент України на острові Зміїний представив новопризначених командувачів у Збройних Силах України. Зокрема на посаду командувача Повітряних Сил Володимир Зеленський призначив генерал-майора Миколу Олещука.

Довідково.

Микола Миколайович Олещук народився у 1972 році у м. Луцьку.

Закінчив Житомирське вище училище радіоелектроніки ППО у 1994 році.

Освіту оперативно-тактичного рівня отримав у Харківському військовому університеті у 2004 році.

Освіту оперативно-стратегічного рівня здобув у Національному університеті оборони України у 2010 році.

Військову службу розпочав у Кам’янці-Бузькій на Львівщині, пройшов шлях від начальника розрахунку радіотехнічної батареї зенітного ракетного дивізіону С-300 – до командира зенітної ракетної бригади. У м. Одеса проходив службу на посаді командира зенітної ракетної бригади, заступника начальника штабу повітряного командування «Південь»; у м. Вінниця – на посаді заступника начальника штабу Командування Повітряних Сил ЗС України; у м. Дніпро – на посаді начальника штабу – заступника командувача повітряного командування «Схід».

У 2019 році отримав військове звання «генерал-майор». З листопада 2014-го Микола Олещук брав участь у проведенні АТО, а також залучався до виконання завжань у рамках операції Об’єднаних Сил на території Донецької та Луганської областей.

Одружений. Має доньку та сина.