Наразі Луцьк отримав лише 12 нових тролейбусів від луцького автоскладального заводу корпорації «Богдан Моторс» із 29, передбачених проєктом «Оновлення інфраструктури електротранспорту міста Луцька Волинської області». 

Цей проєкт входить до ширшого проєкту «Міський громадський транспорт України I», який реалізується містами України спільно з Європейським інвестиційним банком.

У проєкті рішення виконкому «Про виконання Програми економічного та соціального розвитку Луцької міської територіальної громади на 2021 рік за підсумками першого півріччя» Луцькрада заявляє, що «місто повністю виконало взяті на себе в рамках проєкту фінансові зобов’язання».

«Але через невиконання аналогічних зобов’язань іншими містами-учасниками (м. Харків), ймовірне відтермінування поставки усіх тролейбусів з серпня 2021-го до кінця поточного року», – йдеться у тексті документа.

Тим часом ДП «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» на своїй сторінці у фейсбуці 17 серпня пише, що «розпочато перемовини про перенесення термінів поставок тролейбусів «Богдан Т70117» для Луцька та інших міст».

На луцькому автозаводі посилаються пандемію коронавірусу.

«Наслідки глобальної пандемії Covid-19, нажаль, зачепили і наш виробничий цикл заводу. Впровадження різних карантинних обмежень у європейських постачальників спричинило перебої в ланцюзі поставок комплектуючих для транспортних засобів і, як наслідок, відтермінування відвантаження замовленої продукції», – пише пресслужба автозаводу. 

Нагадаємо, в рамках проєкту «Оновлення інфраструктури електротранспорту міста Луцька Волинської області» Луцьк мав придбати 29 одиниць нових низькопідлогових, односекційних тролейбусів довжиною 12 м, розбудувати та модернізувати контактну мережу, що включає будівництво нового відрізку на вул. Окружній та вул. Станіславського.

Від Європейського інвестиційного банку Луцьк мав отримати 4 мільйони 916 тисяч євро кредиту, ще 150 тисяч євро – грантових коштів. Загалом це 165 мільйонів 900 тисяч гривень. Водночас місто зобов’язалося витратити на «Програму розвитку Луцького підприємства електротранспорту на 2016-2021 роки» протягом 5 років  93 мільйони 856 тисяч гривень.

У 2020 році Луцькрада витратила на реалізацію цієї програми 16 мільйонів 964 тисячі 27 гривень, а ЄІБ надав 65 мільйонів 718 тисяч 259 гривень кредиту.

У проєкті рішення виконкому Луцькради написано:

«На кінець звітного періоду на рахунок постачальника перераховано 6 траншів позики загальною сумою 76,73 млн грн, а також забезпечено співфінансування (ПДВ) з бюджету».


А в додатку 8 до проєкту рішення (Виконання цільових програм) зазначено, що у 2021 році ані Луцька міська рада, ані Європейський інвестиційний банк не виділили на реалізацію проєкту ані копійки. Хоча європейські партнери мали надати 100 мільйонів 181 тисячу 741 гривню, а бюджет Луцької міської територіальної громади – 50 мільйонів 35 тисяч 900 гривень (у рішенні про бюджет на 2021 рік затвердили на виконання програми лише 14 мільйонів 308 тисяч 600 гривень, тобто передбачили недовиконання).


Нагадаємо, на початок липня ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ Автомобільна компанія «Богдан Моторс» боргував своїм 625 працівникам 4 мільйони 451 тисячу гривень зарплати.

Працівники заводу розповідають, що їм боргують зарплату через те, що Луцька міська рада невчасно розраховується за отримані від виробників тролейбуси. Громадське Інтерактивне Телебачення звернулося до керівництва ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ Автомобільна компанія «Богдан Моторс» з проханням підтвердити або спростувати цю інформацію. Представник адміністрації Юлія Демчук повідомила, що керівництво не буде коментувати чуток. На заводі посилаються на комерційну таємницю.