У п'ятницю, 17 грудня, в Міністерстві інфраструктури України луцький міський голова підписав з Європейським інвестиційним банком ґрантову угоду на 155 тис євро для нашого міста в рамках проєкту «Міський громадський транспорт України». Від Європейського інвестиційного банку ґрантову угоду підписав голова представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік Де Загон.

Буде новий відрізок тролейбусної лінії довжиною понад 2 км з встановленням 50 залізобетонних опор та облаштуванням трьох тролейбусних зупинок, – Ігор Поліщук.

Що це дасть?

  • з’єднає наявні тролейбусні мережі від вул. Станіславського до вул. Львівської, що підвищить транспортну доступність центрів тяжіння: заводів «Кромберг енд Шуберт Україна», «СКФ-Україна», Нового ринку тощо.
  • замістить орієнтовно 35 автобусів середньої пасажироміскості 12-ма тролейбусами.
  • організується транспортний пересадковий вузол на Автостанції №2.
  • скоротить добовий пробіг п'яти тролейбусів на 100 км й усуне дублювання тролейбусних маршрутів.

Передбачена можливість встановлення трьох нових поворотних стрілок на перехрестях:

  1. вул. Потебні – вул. Львівська;
  2. вул. Б. Хмельницького — вул. Ковельська;
  3. пр. Відродження – вул. Рівненська

Це дозволить запустити нові тролейбусні маршрути.

Нагадаємо, в рамках проєкту «Міський громадський транспорт України I», який реалізується містами України спільно з Європейським інвестиційним банком, Луцьк мав отримати до кінця 2021 року від Луцького автоскладального заводу корпорації «Богдан Моторс» 29 нових тролейбусів, проте отримав тільки 12.

ДИВІТЬСЯ АНАЛІТИЧНУ РОЗВІДКУ ПРО ТРАНСПОРТНУ ІНФРАСТРУКТУРУ в Луцьку: