«Таке враження, що їх десь на сміттєзвалищі знайшли, помалювали і сюди привезли».

Так в ефірі ГІТу прокоментував встановлені за 191 тисячу 413,39 гривні сходи для спуску в річку Стир луцький «морж» із 38-річним стажем Олександр Данилюк.

«Від початку сталося так. Ми прийшли оздоровлюватися, занурюватися – зникли сходи. Старі, які були встановлені за часів брежнєвського режиму. Нормальні сходи, по яких ми заходили, виходили для того, щоб оздоровитися. Після зникнення сходів з’явилися тут сходи, які схожі не на сходи – більше на каліку. Тому що ні зайти, ні вийти, ні застрибнути на них – тому що вони високо стоять. Таке враження, що їх десь на сміттєзвалищі знайшли, помалювали і сюди привезли», – каже пан Данилюк (на відео з 12:22 хв.).

Нагадаємо, у Луцьку на центральному пляжі встановили нові сходи для спуску в річку Стир. Їх розкритикували любителі зимового купання.

Ініціаторка ремонту сходів, депутат Луцької міської ради Алла Жупанюк організувала 2 січня зустріч представників «моржів» із керівником департаменту ЖКГ Луцькради Миколою Осіюком.

Про результати зустрічі Олександр Данилюк розповідає (на відео з 13:06 хв.):

«Після того, як всі були не задоволені, приходили люди, які замовляли ці сходи. Був представник ЖКГ (Микола Осіюк, директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради – ред.), який казав, що він в очі не бачив, як ставили ці сходи. Я собі не уявляю, який це був замовник і як це мало відбуватись. Якщо людина замовляє певну річ – він приходить, приймає виконану роботу. Тут його не було. Він прийшов і сам жахався. Він з нами усіма погодився, що це не сходи, це каліцтво якесь. Але після нормальної, спокійної розмови він пообіцяв, що сходи перероблять… Тому що тут сходи нахилені, на них ставати дуже важко. Нога не стоїть, можна послизнутися. Був випадок недавно: дитина зайшла і підвихнула ногу… Але обіцяють, що посталять нові сходи, ці заберуть – і на тому буде всім людям добре. Не тільки моржам, але й городянам Луцька, які протягом літа тут оздоровлюються, відпочивають після тяжкого робочого дня».

Пан Олександр обурюється, що при встановленні сходів не запросили нікого з любителів зимового купання

«Попередні сходи були вкриті дерев’яними поручнями, – каже луцький «морж» (на відео з 14:47 хв.) – Якщо людина виходить в мороз, то руки принаймні не прилипають. І ці поручні я встановлював. Ремонтував ці сходи тут я. І ті трапи тут ставили попередньо: я брав своїх хлопців, робітників, ми тут облаштовували. Не знаю, з чиєї подачі були забрані старі сходи. Я би не сказав на них – «сходи». Це каліцтво. Самі сходинки, полиці, вивернуті. І нога болить заходити, нога болить виходити. І на них практично людина почуває себе в небезпеці. Тому що можна зайти, послизнутися, впасти і затонути в цій воді… Сходинка мусить бути рівна, а тут сходинка викривлена, і так сильно, що навіть тапочки, якщо заходити у воду, падають. І ріже ногу та сходинка. Але надіємося на те, що перероблять… Тільки не влаштовує те, що при встановленні вони не запросили нікого з нас. І сам замовник не приїхав, і нам не повідомили. Ми принаймні скерували би тут, як воно має бути».

Також нагадаємо, перемогу в тендері на поточний ремонт сходів спуску до води р. Стир на пляжі в Центральному парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки в м. Луцьку здобув єдиний учасник – ТОВ «Річтранс Луцьк». Це підприємство раніше за гроші міського бюджету поглиблювало русло річки Стир.