У Луцьку на центральному пляжі встановили нові сходи для спуску в річку Стир. Їх розкритикували любителі зимового купання.

Учасник фейсбук-спільноти «Луцькі моржі та прихильники здорового способу життя» Ярослав Нечипорук назвав сходи «шедевральною фігнею».

Зокрема, він написав:

«Нахил східців, під якими вони встановлені, зробив їх непридатними для використання. Цю дурню втулили, аби гроші освоїти до Нового року? Були ж нормальні широкі бетонні східці. Їх би підремонтувати і все, так ні... чергове покращення».

За словами автора, східці повинні бути широкими, щоб дві людини могли розминутися, а не ця пожежна драбина. Також він вважає, що труби у воді будуть розірвані льодом, який замерзне у них всередині. Кут спуску бажано зробити комфортним, а не вертикальним.

Лучанина підтримали інші любителі зимового купання. Тож ініціаторка ремонту сходів, депутат Луцької міської ради Алла Жупанюк організувала 2 січня зустріч представників «моржів» із керівником департаменту ЖКГ Луцькради Миколою Осіюком.

«Дійшли висновку: робота неякісна, має бути перероблена після корективів від фахівців. Обговорили встановлення трьох лавок поблизу будиночків, заміну грибочка, альтанки, роздягалень, та старого спортивного інвентарю», – прозвітувала депутат.

Згідно з умовами спрощеної закупівлі, оголошеної департаментом ЖКГ 7 грудня 2021 року, виконавець має розібрати монолітні бетонні фундаменти, вивезти сміття, спланувати укоси, заглиби стальні палі довжиною до 10 метрів і змонтувати металоконструкції сходів, майданчиків, огороджень. Термін виконання робіт – 31 грудня 2022 року.

Перемогу в тендері на поточний ремонт сходів спуску до води р. Стир на пляжі в Центральному парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки в м. Луцьку здобув єдиний учасник – ТОВ «Річтранс Луцьк». Це підприємство раніше за гроші міського бюджету поглиблювало русло річки Стир. Керівник і співвласник цієї фірми Олег Кербалай під дописом у фейсбуці прокоментував, що роботи ще не завершені, тож судити про якість їх виконання рано.

Згідно з договором, укладеним 24 грудня 2021 року, виконавець отримає за виконані роботи 191 тисячу 413,39 гривні.

До слова, перед Новим роком на центральному пляжі розчистили берегову лінію, зрізавши з десяток здорових дерев. Тож влітку відпочивальникам годі буде знайти тінь, а під встановлені грибки всі не помістяться.