Президент України Володимир Зеленський обговорив із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн посилення тиску на іранський режим.

Про це Зеленський повідомив у вечірньому відеозверненні 6 листопада.

«Його (Ірану – ред.) співучасть у російському терорі має бути покарана. І це питання ми винесемо не тільки на рівень наших традиційних партнерів. Увесь світ знатиме, що іранський режим допомагає росії подовжувати цю війну, а отже, й подовжити дію тих загроз для світу, які спровоковані саме російською війною. Якби не іранське постачання зброї агресору, ми зараз були б уже ближче до миру. А це означає ближче до повного вирішення продовольчої кризи. Ближче до вирішення кризи вартості життя. Ближче до стабілізації на енергоринку. Ближче до надійного убезпечення від радіаційного шантажу, який росія не полишає. Тому абсолютно кожен, хто допомагає росії подовжувати цю війну, повинен разом з нею відповідати й за наслідки цієї війни», – заявив президент України.

Він повідомив, що цієї доби окупанти знову застосовували іранські ударні дрони. Є збиття. Але, на жаль, є й влучання.

«Ми розуміємо також, що держава-терорист концентрує сили й засоби для можливого повторення масованих ударів по нашій інфраструктурі. Передусім енергетичній. Зокрема й для цього росії знадобилися іранські ракети. Ми готуємося відповідати», – запевнив Зеленський.

Також він зауважив, що дедалі частіше є повідомлення, що в Чорне море на бойове чергування не вийшов жоден носій «Калібрів».

«Це дуже вагомий результат, який забезпечили наші захисники. Що менше російського Чорноморського флоту, то безпечніше в Чорному морі. І обов’язково буде такий день, коли ми зможемо прозвітувати, що забезпечили Україні повний захист від російської загрози як на морі, так і в небі. Я впевнений в цьому», – додав президент.

Він також повідомив  про дуже жорсткі російські атаки на Донеччині. Ворог зазнає там серйозних втрат, але попри все, попри будь-які втрати продовжує гнати своїх мобілізованих і найманців на загибель.