Голова Всеукраїнської федерації власників безпілотників Тарас Трояк розповів про перепони в діяльності щодо просування необхідності виробництва дронів та їх швидкої доставки на фронт.

Про це в етері ГІТу він розказав посилаючись на події, які нещодавно відбулись з ним.

«Після того, як я опублікував пост про те, що пан Арахамія курує цей напрямок Міноборони, одразу в той же день я помітив за собою стеження осіб абхазької національності», — розповів голова.

А також зазначив, що одну особу йому вдалося затримати та доставити до відділку поліції: «Затримали, коли я був в церкві, одного з цих абхазців. Люди постійно різні, тобто працює не звичайне стеження, а професійне. Одна людина була затримана, доставлена у райвідділок, був викликаний представник СБУ. Я попросив з ним особисто поспілкуватись, в чому мені було відмовлено».

В підсумку Трояк виказав своє невдоволення роботою держслужб: «Мені сказали, цитую: «нещасна людина» в кросівках Armani, яка прийшла в церкву, наче, не за мною дивитися, а поїсти попросити, бо він переселенець», — після чого додав: «Як каже СБУ, що це була нещасна людина, його просто треба відпустити. Тобто я бачу, що є атака зі сторони, в тому числі, деяких державних органів і посадовців. Вони затриманих людей, які втручаються в моє приватне життя, порушуючи мій приватний простір, так просто відпускають і їм за це нічого не буде».

Наостанок він повідомив, що кримінальна справа за його заявою так і не була відкрита.