В розрізі тих подій, які відбуваються в росії та навколо неї, все більше росте ризик громадянської війни. Путін своєю політикою та вторгненням в Україну, сам створив підґрунтя цьому.

ПВК «Вагнер» цікавий елемент того діючого «зброду» навколо кремлівської верхівки. Угруповання виконує військові функції, які перед Пригожиним поставив кремль, при цьому незрозуміло чи очікувати від нього боротьби за владу після відходу путіна у власних цілях. На поточний момент простежується не тільки військова активність «Вагнера» на українському фронті.

Про це в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів політаналітик Михайло Савва.

«З приводу Пригожина, він не був і зараз не є самостійною політичною фігурою. Він безумовно просто виконує функцію і останнім часом став публічною фігурою, тому що він потрапив в декілька скандалів. Наприклад скандал з приводу вербування ув’язнених російських, яких вони забирають на фронт. Медіа зробили з цієї людини більш відому фігуру, ніж він був раніше», — зауважив Савва.

До того ж він додає, що функція, яку він виконує зараз, досить цікава:

«Його приватна військова компанія зараз стає більш потужною і далеко не весь особистий склад цієї компанії є на фронті. Значна частина всередині росії. Вони навіть створюють центр Вагнера, так званий, в різних містах і, на мою думку, вони це роблять в очікуванні громадянської війни вже в рф. Тобто за таких умов хаосу, потрібна озброєна структура, яка буде діяти жорстоко, понад законом для того, щоб зберегти владу, або щоб передати цю владу комусь».

В підсумку, на думку Михайла, Пригожин в умовах громадянської війни буде виступати на боці путіна, але при умові, що той буде живий.