Аби завадити відкриттю комерційних приміщень у колишніх квартирах на перших поверхах багатоповерхівок, луцькі муніципали складають протоколи про самовільні проведення земляних робіт та встановлення сходів.

Про такі випадки департамент муніципальної варти Луцької міської ради повідомляє на своїй сторінці у фейсбуці.

«Випадок самовільного проведення земляних робіт без дозволу (ордера) та встановлення конструкції (металевих сходів) без відповідних правовстановлюючих та дозвільних документів було виявлено інспектором відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста департаменту муніципальної варти Луцької міської ради за адресою: м. Луцьк, просп. Відродження, 12. На порушника було складено два протоколи про адміністративне правопорушення згідно зі ст. 152 КУпАП за порушення п.п. 2.5.5.1.9 та п.п. 2.5.5.1.13 Правил благоустрою міста Луцька. Штраф за порушення вказаної статті складає від 340 до 1360 грн. Окрім того, департаментом буде підготовлено проєкт рішення про демонтаж», – йдеться в одному з дописів.

Інший допис – про випадок самовільного проведення земляних робіт та встановлення металевих сходів на проспекті Перемоги, 26.

«На порушника було складено два протоколи про адміністративне правопорушення згідно зі ст. 152 КУпАП за порушення п.п. 2.5.5.1.9 та п.п. 2.5.5.1.13 Правил благоустрою міста Луцька та передано на розгляд адміністративної комісії при виконавчому комітеті Луцької міської ради», – повідомляють муніципали.

Нагадаємо, щоб подолати незаконне переведення квартир у багатоквартирних будинках із житлових у комерційні приміщення, Луцька міська рада затвердила порядок розгляду дозвільних документів у галузі будівництва на території міста.