Народний депутат України Ігор Гузь заявив про свій намір переплисти в неділю, 20 лютого, озеро Світязь.

Про це нардеп написав на своїй офіційній сторінці у фейсбуці.

«Вирішили не відкладати цю затію і таки переплисти Світязь у лютому. Буквально декілька днів тому він розмерзся, шлях вільний, можна гарувати! Пливемо від Гряди і до острова, наразі в команді нас п‘ятеро», – пише Гузь.

Заплив стартує в неділю, 20 лютого, о 12:00.

Нагадаємо, пропагандист здорового способу життя Ігор Гузь уже переплив понад 150 водойм. Серед них найбільш довготривалим був заплив через Світязь майже на 8 кілометрів.

Тепер йому стали цікаві зимові запливи. 

Заплив через Світязь взимку Гузь анонсував ще 15 січня, називаючи попередню дату – 30 січня. Завадила крига. Тепер крига скресла, тож можна пливти.

Найбільш відомий заплив Гузя відбувся 7 жовтня 2016 року. Тоді «вічний революціонер» переплив Велике Згоранське озеро разом із на той час головою Волиньради Ігорем Палицею, який до того був його політичним опонентом. Перемігши на виборах 2019 року в окрузі з центром у Володимирі як самовисуванець, Ігор Гузь приєднався у парламенті до депутатської групи Ігоря Палиці «За майбутнє».

ОНОВЛЕНО 21 лютого о 8:00

Ігор Гузь оновив свій допис, зазначивши:

«У зв‘язку з штормовим попередженням рятувальні служби настійливо рекомендували перенести наш заплив!  Нова дата: 27.02.22. 12:00»