У селі Цегів Мар’янівської територіальної громади Волині, де проживає селищний голова Олег Басалик, на місцевому кладовищі досі стоїть пам’ятник, на якому викарбувані прізвища тих, які нібито «загинули від рук українсько-буржуазних націоналістів».

На це звернув увагу  благочинний Горохівського деканату ПЦУ отець Андрій Сидор.

Отець Андрій оприлюднив у фейсбуці відео, на якому показав пам'ятник.

«Сьогодні (17 вересня – ред.) мали похорон в цьому селі молодого воїна, 22 роки. Я знаходжуся на місці, де неподалік видніється церква московського патріархату. Гарна. Зроблений ремонт. І ось тут така брила. Зверху – п'ятикутна зірка. Під ногами – пляшки з пива, стакани. А найцікавіше – ось цей напис. Маємо 30 років своєї незалежності, і тут пише: «загинули від рук українсько-буржуазних націоналістів», – коментує відео священник.

Нагадаємо, 12 вересня 2022 року в бою за нашу Батьківщину в Донецькій області загинув Висоцький Іван Володимирович, 23.09.2000 року народження, житель с. Цегів.

Також нагадаємо, очільником Мар'янівської селищної громади з 2019 року є висуванець ВО «Свобода» Олег Басалик, мешканець села Цегів, яке належить до цієї громади.

«Я розумію, що в радянські часи, чи загинули, чи не загинули, було так модно (писати – ред.). Але сьогодні йде війна. І мені дивно, що ось при дорозі, де ходять наші діти, де ходять люди, де ми провадили воїна загиблого за нас із вами, написані ось ці слова... Якнайшвидше, і гріха не буде, якщо в неділю чи свято ось це записане, буде стерте, заштукатурене, а зверху – золотий тризуб, а не зірка, й імена новітніх Героїв, які дійсно загинули за волю і незалежність України», – переконаний отець Андрій.