Голова Волинської «Свободи» Анатолій Вітів передав Мар’янівському селищному голові Олегу Басалику список із 11 осіб, яким наполегливо рекомендує виділити по 2 гектари землі на території Мар’янівської територіальної громади Луцького (раніше – Горохівського) району.

Про це ГІТу стало відомо з власних джерел.

У списку – 11 прізвищ. Місце проживання жодної з цих осіб не дотичне до Мар’янівської громади. Зокрема, є тут мешканці Луцька, Володимира-Волинського, Києва, сіл Радомишль і Підгайці.

До речі, отримати землю на території громади місцевим мешканцям практично неможливо. У селищній раді стверджують, що вільних земельних ділянок немає.

Проте у списку навпроти кожного прізвища зазначено площу (2 гектари) і населений пункт, де цій людині мають виділити землю.

Що означає значок (-), ми наразі не знаємо. Можливо, Олег Басалик, Мар’янівський селищний голова, пояснить. Він, як відомо, обраний на цю посаду від Волинської «Свободи», тож її керівник Анатолій Вітів сподівається на виконання його вказівок.

Як вдалося дізнатися ГІТу, четверо людей із цього списку – родичі загиблих в АТО. Це вдова загиблого в ДТП на Рівненщині полковника Олексія Цигикала з Володимира Ірина Цигикал і їхній 21-річний син Сергій Цигикал, який сьогодні живе в Києві. Що цікаво, Ірині Цигикал землю хочуть виділити у селі Брани, а Сергію Цигикалу – в Цегові.

Також у списку – мама загиблого на блокпості поблизу Волновахи Павла Попова з Нововолинська – Алла Попова.

Студент ЛНТУ Артем Марцинюк – син загиблого в АТО лучанина Валерія Марцинюка.

Даних про Головну Ганну Романівну ми не знайшли.

У списку – чотири особи із прізвищем Криктун.

Іван Васильович Криктун із села Підгайці, що поблизу Луцька, зареєстрований підприємцем. Вид його діяльності – роздрібна торгівля з лотків і на ринках іншими товарами.

Ігор Іванович Криктун, ймовірно, є сином Івана Криктуна. Він працює виконробом у луцькому будівельному підприємстві «Алкан-плюс».

Марія Арсентіївна та Марина Сергіївна Криктуни – ймовірні родички цих двох чоловіків.

Також у списку – двоє осіб із прізвищем Кухарський (-ка).

Юлія Іванівна Кухарська із села Підгайці зареєстрована підприємцем, основний вид діяльності якого – технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів.

А лучанин Олександр Володимирович Кухарський – співвласник луцького ТзОВ «Гастроном №28».