САП та НАБУ повідомили про підозру депутату Волинської обласної ради від партії «За майбутнє» Роману Микитюку за внесення завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«12 січня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру депутату Волинської обласної ради у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік, тобто у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ)», – йдеться у повідомленні.

До декларації за 2020 рік депутат не вніс відомості про належні йому на правах власності чотири транспортні засоби (один з яких був придбаний ним у 2020 році) та напівпричіп.

Крім того, депутат не вказав 2,5 млн грн доходу від продажу своїй доньці та її чоловіку квартири у м. Луцьк, дані про належні його дружині корпоративні права у фермерському господарстві на суму 1,9 млн грн, а також власні зобов’язання перед цим господарством у сумі 4 млн грн.

Загальна сума незадекларованих відомостей становить близько 8,5 млн грн, що перевищує 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Розслідування цих фактів розпочато за матеріалами НАЗК. 

САП не називає прізвища депутата, проте у висновку Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатом перевірки декларації за 2020 рік показується, що саме депутат Микитюк не зазначив частку в 1,86 млн грн своєї дружини у фермерському господарстві «Аміла». Цю ж компанію не вказано у розділі компаній, де бенефіціарним власником є депутат або члени його сім'ї. Окремо фермерське господарство «Аміла» повідомило, що дружина Микитюка має зобов'язання із внесення до статутного капіталу компанії 4,044 млн грн.