В області з дводенним робочим візитом перебуватиме офіційна делегація Лодзького воєводства на чолі з головою тамтешнього Сеймику Івоною Коперською.

До складу партнерської делегації також увійшли віце-голова зборів Лодзького воєводства Збігнєв Лінковський, голова Агенції регіонального розвитку Лодзя Марчін Рибка, речник Сеймику Лодзького воєводства Войцех Янчик та співробітник маршальської канцелярії Блажей Браун.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Волинської обласної ради. 

Делегація Лодзького воєводства на чолі із головою Сеймику Івоною Коперською відвідали найбільший в області заклад висококваліфікованої, спеціалізованої медичної допомоги - ВОКЛ. Польським гостям показали оновлене приймальне відділення та сучасний лікувально-діагностичний центр, продемонстрували роботу високотехнологічних апаратів: МРТ, КТ, УЗД, ангіографа. 

Цього ж дня польські гості ознайомились з умовами підготовки та навчання майбутніх захисників України, відвідавши профільний загальноосвітній заклад з військово-професійною спрямованістю навчання та виховання.

Голова Сеймику Лодзького воєводства Івона Коперська висловила своє захоплення організацією навчально-виховного процесу.

«Ви готуєте майбутніх офіцерів, які самовіддано стають на захист своєї держави, а це вкрай важливо як для України, так і для усієї Європи та світу. Саме українське воїнство сьогодні стало щитом для усіх нас, за що їм велика вдячність і низький уклін», - підкреслила вона.

У ході першого дня робочого візиту на делегацію із Лодзького воєводства також чекала екскурсія Луцьким замком та відвідини музею Волинської ікони, де зберігається сакральна святиня краю – ікона Холмської Божої матері. 

Запланована також зустріч із бізнесовими колами за участі торгово-промислової палати та агенцій регіонального розвитку обох сторін.