Костянтин Ільченко в своєму блозі на Цензорі підняв тему хворобливих амбіцій нового очільника Фонду державного майна, Рустема Умєрова та вважає його небезпечним для роботи Фонду.

Про кримінальне угруповання Умєрова в структурі фонду, що потрібно змінити в роботі Умєрова, в чому його проблема, як він наживається на державі та чому може бути зірвано опалювальний сезон, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів радник Центру стратегічних досліджень, ветеран російсько-української війни Костянтин Ільченко.

«Йому потрібно написати заяву на звільнення і вся Україна з полегшенням зітхне», — ділиться своєю думкою Ільченко стосовно того, що варто зробити Умєрову.

Костянтин пояснив, в чому полягає проблема:

«Умєров, використовуючи свої службові повноваження, якими його наділила держава, свідомо ставить на ключові посади підприємців, які підпорядковані Фонду держмайна, а йдеться не тільки про Центренерго, а й Одеський портовий і Обленерго — випадкових людей. Тобто людей, які далекі від галузі, на яку їх призначають. Ставить їх з однією ціллю — розкрадати державу».

Він вважає, що подальша діяльність Умєрова та його оточення може призвести до плачевних наслідків для всієї України, оскільки через посадових осіб Фонду держмайна і Центренерго зривається опалювальний сезон.

Завдяки наполегливій роботі журналістів та незалежних членів наглядової ради Фонду держмайна вдалося привернути увагу Служби безпеки до цієї проблеми.

«Малюк запросив на робочу нараду керівництво Фонду держмайна, Центренерго та членів наглядової ради. Це якийсь нонсенс, я такого ще не бачив і не чув — після цієї наради Малюк назвав всіх присутніх диверсантами і після цього призначив розслідування, внаслідок якого було відкрите кримінальне провадження щодо заступника Умєрова, Федоришина і членів наглядової ради Гота і Бузько», — розповів журналіст.

Ільченко додав:

«Нормальний керівник після таких подій загальмував би, не можна після таких подій продовжувати так себе вести. Ні, він навпаки заради того, щоб незаконно збагачуватись, чи відчувати себе королем — я не розумію цих амбіцій, тому називаю їх хворобливими — оголосив війну цим двом незалежним членам наглядової ради».

Підсумовуючи, Костянтин, повідомив, що опалювальний сезон може бути зірваний через саботування Центренерго за підтримки Фонду держмайна ремонтних робіт на теплових електростанціях, які постраждали від ракетних ударів, що було зроблено навмисно. Крім того зривається закупка вугілля.

Більше подробиць про крадіжки у Фонді держмайна дивіться у відео: