Ресторан «Корона Вітовта», що поблизу замку Любарта у Луцьку купили власники ТОВ «Готель «Нобл».

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє «Перший».

Нагадаємо, попереднім власником закладу був член виконкому Луцької міської ради, колишній банкір, депутат міської ради двох скликань (з 2001 до 2010 року) Олег Іванюк.

Ресторан розташований за адресою: вулиця Плитниця, 1.

За даними аналітичної системи YouControl,  за цією ж адресою до 16 листопада 2021 року було зареєстроване ТОВ «Волиньрестконсалттехнології», яке на сьогодні перебуває у стані припинення. Власником фірми із статутним капіталом 7 тисяч 771 гривня був Олег Володмирович Іванюк.

Правонаступником фірми «Волиньрестконсалттехнології» стало ТОВ «Рейна лімітед», зареєстроване 20 серпня 2021 року за цією ж адресою: Плитниця, 1.

Директор цього підприємства – Ірина Володимирівна Маркевич, яка, як пише «Перший», нині менеджеркою «Корони Вітовта».

Засновники ТОВ «Рейна лімітед» – ТОВ «Готель «Нобл» та Антон Степанович Івахів, син народного депутата України, члена депутатської групи «За майбутнє» Степана Івахіва. Розмір статутного капіталу фірми – 819 тисяч 724 гривні. Власниками ТОВ «Рейна лімітед»  у рівних частках (50% на 50%) є Антон Івахів та лучанка Віта Миколаївна Галюк

Цікаво, що Віта Миколаївна Галюк з 14 листопада 2017 року разом із Віктором Володмировичем Шокалом була засновницею столичної фірми «Рент система» (частка статутного капіталу 50% на 50%).

Сьогодні одноосібним власником ТОВ «Рент система» є Захар Ігорович Палиця, син народного депутата України, лідера партії «За майбутнє» Ігоря Палиці

Також Віктор Шокало на сьогодні очолює ПрАТ« Універмаг «Луцьк»,  93,94 відсотка акцій якого належать Оксані Василівні Палиці, дружині Ігоря Палиці, з якою він нібито розлучений.

Колишній власник ресторану «Корона Вітовта» ресторатор Олег Іванюк у коментарі «Інсайдер Медіа» щодо продажу закладу зазначив:

«Мені вже 62 роки і я на пенсії, маю право».

Нагадаємо, в інтерв’ю виданню «Перший» Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів:

«Ми маємо серйозні плани на зміни в Старому місті. На Кафедральній, 4, де був гостинний двір колись, готуються робити готель. Є люди, які можуть навести порядок на Кафедральній, 13 та на Драгоманова, 15. На Плитниці,7 теж є інвестор, який готовий звести там щось пристойне. Найкраще, що, на мою думку, можна збудувати на Замковій площі, - пристойний готель. Готель з рестораном чи без нього. Замість цих жахливих гаражів. Бо наразі людям справді немає що робити в Старому місті. Наступного року ми плануємо реконструювати площу Ринок, яка перетворилася в парковку, і реконструювати вулицю Драгоманова».

Також нагадаємо, у 2020 році власник «Корони Вітовта» Олег Іванюк активно агітував на місцевих виборах за кандидата в мери Луцька від партії «За майбутнє» Ігоря Поліщука, а після виборів став членом виконкому Луцької міської ради.