Луцький міський голова Ігор Поліщук поінформував про статистику поширення коронавірусу в обласному центрі та дав відповідь на найпоширеніше серед лучан запитання – чи буде в Луцьку локдаун.

Про це від розповів у тижневому відеозвіті.

«На сьогоднішній день підстав для введення локдауну немає. Ми перебуваємо в «жовтій» зоні і цього тижня у нас зафіксовано від 58-ми до 118-ти нових випадків захворювань на коронавірус. У нас на сьогодні є вільних 193 ліжка в лікувальних закладах, які є в Луцьку», – поінформував мер Луцька.

За словами Ігоря Поліщука, станом на 1 березня, вільних було 155 лікарняних ліжок.

«Варто зауважити, що і в обласній лікарні в Боголюбах, і у Волинській обласній інфекційній лікарні збільшили кількість ліжок на 10 і в одному, і в іншому закладі. Звичайно, та статистика, яка є цього тижня, дещо вища, ніж минулого тижня, тому будемо орієнтуватися по ситуації. Усе може змінитися дуже швидко», – сказав Луцький міський голова.

Також Поліщук розказав, що минулого тижня встановили дві кисневі станції у тимчасовому інфекційному госпіталі, який облаштували в пологовому будинку.

«Також докупляємо додаткові кисневі концентратори на випадок погіршення ситуації. Однак станом на сьогодні говорити про необхідність введення локдауну, про те, що в нас можуть запровадити «червону» зону, немає», – запевнив Поліщук.