У Луцькій міській раді затверджують нову структуру виконавчих органів. Це пов’язано із нововведеннями, змінами у законодавстві та децентралізацією влади.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради 26 квітня, пише ІА «Волинські новини».

Як повідомила начальниця відділу кадрів міськради Віра Гудима, проєкт рішення підготували через зміни в чинному законодавстві, а також через необхідність організації роботи виконавчих органів у зв’язку із приєднанням до Луцька територіальних громад.

«Рішенням пропонується скоротити кількість виконавчих органів із 38 до 36, а також скоротити чисельність працівників на 25 штатних одиниць. Ще є чотири особи, які працюють головними бухгалтерами сільських рад, що ліквідовуються. Вони є членами ліквідаційних комісій. Станом на сьогодні вони у складі відділу обліку та звітності, а після того, як вони завершать свою роботу з ліквідації сільських рад, ці посади також скоротять. Тобто, всього під скорочення підлягають 29 штатних одиниці, але чотири із них скоротять дещо пізніше. Цих людей звільнять у відповідності до чинного законодавства, попередивши про це заздалегідь. Протягом двох місяців вони ще будуть працювати», – заначила Віра Гудима.

Зі слів посадовиці, на початку травня цього року розпочнуть роботу нові структури виконавчих органів влади, тому людей поступово будуть переводити на нові посади.

«Згідно з чинним законодавством, буде низка посад, на заміщення яких оголосять конкурси. Тобто орієнтовно два місяці потрібно для того, щоб усе запрацювало по-новому», – зазначила начальниця відділу кадрів.

Окрім того, департамент фінансів та бюджету Луцької міської ради перейменують на департамент фінансів, бюджету та аудиту, департамент сім’ї, молоді та спорту – на департамент молоді та спорту Луцької міської ради.

Натомість, ліквідують:

– управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради;

– управління освіти Луцької міської ради;

– управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міської ради;

– управління містобудування та архітектури Луцької міської ради;

– управління земельних ресурсів Луцької міської ради;

– управління з питань праці Луцької міської ради;

– управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради;

– відділ інформаційної роботи Луцької міської ради;

– відділ кадрової роботи та нагород;

– відділ зв’язків з громадськістю.

Проєкт рішення про реорганізацію штатної структури Луцької міської ради розглянуть на найближчій сесії. Внаслідок реорганізації окремі структурні підрозділи будуть ліквідовані, інші ж – оптимізовані та об’єднані.

Передбачається скорочення чисельності штатних одиниць із 692,5 до 667,5.