Народний депутат України В’ячеслав Рубльов зустрівся з міністром інфраструктури Олександром Кубраковим, аби обговорити питання передачі диячої залізниці на баланс Луцької громади.

Про це нардеп-мажоритарник написав на своїй сторінці у фейсбуці.

«Підкреслю, що Луцьк готовий взяти на баланс дитячу залізницю, проте керівництво «Укрзалізниці» всіляко загальмовувало цей процес. Зараз із приміщень даного закладу почали вивозити майно, а доля рухомого складу, станційних будівель та колійного господарства лишається невизначеною», – пише Рубльов.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що робить Луцькрада, аби зберегти дитячу залізницю в місті

Луцька дитяча залізниця внесена до статутного капіталу АТ «Укрзалізниці». Відповідно до Статуту Товариства, вирішення питання про відчуження майна, яке внесене до статутного капіталу, у державну або комунальну власність належить до компетенції вищого органу Товариства – Кабінету Міністрів України.

За словами Рубльова, Олександр Кубраков пообіцяв сприяти у тому, щоб Луцьку дитячу залізницю передали місту і зацікавлений в тому, щоб вона далі функціонувала.

Нагадаємо, у березні 2021 року Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що із «Укрзалізницею» вдалося домовитися з головою правління «Укрзалізниці» Володимиром Жмаком про купівлю і передачу місту всього майнового комплексу у найближчі два місяці. 17 березня стало відомо, що Кабмін підтримав дострокове припинення повноважень голови правління «Укрзалізниці» Володимира Жмака.

Також нагадаємо, В’ячеслав Рубльов обраний народним депутатом в окрузі №20 (центр – м. Горохів) від партії «Слуга народу» на дострокових парламентських виборах 2019 року. У 2020 році він балотувався у депутати Волинської обласної ради від партії Ігоря Палиці «За майбутнє», однак після перемоги відмовився від мандату на користь роботи у Верховній Раді.

В’ячеслав Рубльов (праворуч) і Олександр Кубраков. Фото із фейсбук-сторінки В’ячеслава Рубльова
В’ячеслав Рубльов (праворуч) і Олександр Кубраков. Фото із фейсбук-сторінки В’ячеслава Рубльова